GALATASARAY VE LİG TARİHİ: GALATASARAY KÖTÜ ZEMİNDE KÖTÜ OYUNLA GÜZEL 3 GOL VE 3 PUANI ANKARAGÜCÜ'NDEN ALDI
NEREDE KALMIŞTIK!? 21. ŞAMPİYONLUKLA 5.YILDIZA BAŞLAYAN YOLCULUKTA VE LİG TARİHİ:
10 Ağustos 2018Ankaragücü:1 Galatasaray:3
10 Ağustos 2018
Türkiye Spor Toto Süper LigLefter Küçükandonyadis 2018/2019 sezonu 10.08.2018 21:45 günkü ilk maç:
Bu sahada değil futbol oynamak, yürünmez . TFF denen kuruluş bunu bile-bile Galatasaray’a yapıyor. Konya’da Galatasaray’a Süper kupayı kaybettirdi. Ankara’da da sezonun ilk maçını kaybettirmek idi amacı, ama Ankaragücü başaramadı.. İşi zor. Fakat 15 bin seyircisi olan Ankaragücü ligde bence Osmanlıspor’dan tehlikelidir..
Sezonun ilk maçında 3 gol ile 3 puan alıyorsan bu başarıdır. Kutlarım..

Doğru yaptı risk alarak. Risk alamaz isen, tek takım yaratamazsın, ders veremezsin, ders alması gereken oyuncular ders almaz. Dilerim ki; bu dersler verilmiş ve alınmış oldu. Benim anlayamadığım hadi Gomis zam istiyor, iyi de Garry Rodrigues’e ne oluyor. Bugün sahada yok. Acaba; Gomis’e mi destek veriyor, yoksa kendisinden hızlı olan 21 yaşındaki Henry Onyekuru’dan mı bozuk? Onyekuru bence bazı eksiklerini tamamlar ise Rodrigues’ten faydalı olur..Takımın adamı, pardon maçın adamı Donk..
MKE Ankaragücü: Johannes Hopf, Erdem Özgenç, Bakary Kone, Yalçın Ayhan, Tiago Pinto, Ricardo William Faty, Arif Morkaya(Sedat Ağçay88'), Thievy Guivane Bifouma Koulossa, Youness Mokhtar(Lanre Kehinde79'), İlhan Parlak(Kenan Özer 46') , Mostapha El Kabir.
Yedekler: Altay Bayındır, Korcan Çelikay, Lukasz Szukala, Kaan Uykur, Sedat Ağçay, Mehmet Sak, Kenan Özer, Mahmut Akan, Nduka Morrison Ozokwo, Olanrewaju Kehinde
Çalıştırıcı: İsmail Kartal
Takım Değeri : 10.650.000 Euro
Galatasaray: Fernando Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Yuto Nagatomo, Fernando, Ryan Donk, Garry Rodrigues(Selçuk İnan67'), Sinan Gümüş(Younes Belhanda 81'), Henry Chukwuemeka Onyekuru(Sofiane Feghouli 84'), Eren Derdiyok
Yedekler: İsmail Çipe, Ahmet Çalık, Martin Linnes, Selçuk İnan, Younes Belhanda, Celil Yüksel, Sofiane Feghouli, Bafetimbi Gomis, Yunus Akgün, Muğdat Çelik
Çalıştırıcı: Fatih Terim
Takım Değeri : 88.300.000 Euro
Goller: Ankargücü; 7' Mostapha El Kabir. GS’dan; 21' Serdar Aziz, 30' Bakary Kone (k.k.),90+2' Eren Derdiyok
Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun 1. hafta ilk maçında Ankaragücü kendi sahasında Galatasaray'ı ağırlıyor... Osmanlı Stadı'ndaki karşılaşmanın hakemi Ümit Öztürk. Ankaragücü, 7. dakikada El Kabir'in golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti. 21. dakikada Serdar Aziz beraberlik golünü attı. 30. dakikada Ankaragücü oyuncusu Kone'nin kendi kalesine attığı golle Galatasaray 2-1 öne geçti.
Galatasaray Ankaragücü ilk kez 15 Aralık 1936’da Ankara Stadyum Kupası için saat; 14:00’te karşılaşmışlar:
Kupayı Ankaragücü’nü 1-0 yenen Fenerbahçe kazanmış.
Galatasaray çalıştırıcısı: Peter Szabo Macaristan
Stat: Ankara Şehir
Hakem: Macaristan Booth
MKE Ankaragücü Galatasaray
Goller: Ankaragücü;(pen. 43') Hamdi Toptop Penaltıdan, Yaşar Yalçınpınar55'. Galatasaray’dan 86' Gündüz Kılıç
MKE Ankaragücü: Osman İncili-Ali Rıza Arda-Enver Güler-Orhan-Semih Sözeri-Musa Sezer-Hamdi ToptopGol-Yaşar YalçınpınarGol-Fahri Akay-Abdi Yıldırım-Bilal Bali
Galatasaray: Avni Kurgan-Reşat Erkal-Lütfü Aksoy-Salim Şatıroğlu-Suavi Atasagun-Hüseyin Şakir-Bülent Ediz-Necdet Cici-Danyal Vuran-Eşfak Aykaç-Gündüz Kılıç Gol
Galatasaray ve Ankaragücü arasındaki en farklı maç; Galatasaray’ın Ankaragücü’nü Ankara’da 8-0 yenerek averajla BJK’yi geçmesi ve şampiyon olması:
Ankaragücü: 0 Galatasaray: 8
30 Mayıs 1993
Türkiye 1.Ligi 1992/1993 30.05.1993 15:30 günkü son maç:
Ankaragücü çalıştırıcısı: Türkiye Cevat İrez
Ankaragücü: Rade Zalad Çıkan Oyuncu46'-Bahaddin Güneş-Serhat Güller-Ergün Yücel-Taner Ertaş Çıkan Oyuncu50'-Cengiz Alp-Hayati Soydaş-Tarık Üstün-Sead Sabotic-Hakan Çobanoğlu-Hayrettin Kılıç
Yedekler: Arif Peçenek Giren Oyuncu46'-Hakan Kutlu Giren Oyuncu50'
Galatasaray: Hayrettin Demirbaş-Mert Korkmaz-Reinhard Stumpf-Bülent Korkmaz-Hamza Hamzaoğlu-Tugay Kerimoğlu-Falko Götz-Hakan Şükür-Arif Erdem Çıkan Oyuncu80'-Torsten Gütschow Çıkan Oyuncu75'-Uğur Tütüneker
Yedekler: Yusuf Altıntaş Giren Oyuncu75'-Erdal Keser Giren Oyuncu80'
Goller:
(0-1) Dk. 6 Arif Erdem (Ayakla)
(0-2) Dk. 9 Falco Gerd Götz (Ayakla)
(0-3) Dk. 28 Torsten Jens Gütschow (Ayakla)
(0-4) Dk. 32 Torsten Jens Gütschow (Ayakla)
(0-5) Dk. 34 Torsten Jens Gütschow (Ayakla)
(0-6) Dk. 46 Hakan Şükür (Ayakla)
(0-7) Dk. 49 Arif Erdem (Ayakla)
(0-8) Dk. 70 Falco Gerd Götz (Ayakla)
Ne zaman FB ve BJK ile ilgili şike söylentileri çıksa, birileri bu söylenyiy “Ankaragücü: 0 Galatasaray: 8” maçına bağlıyarak şike dedikodularını Galatasaray’a “dedi ve kodu”ya dönüştürmektedirler. Öncelikle şunu belirteyim O sezon Ankargücü’nde oynayan, eski BJK’li Fikret Demirer ve Sinan Engin neden sahaya çıkmadı?
Diğer olgular bakalım: Ankaragücü o sezon maç öncesi düşme bölgesinin çok üstünde idi. Fakat, o sezon Ligde 85 gol yiyen Konyaspor’dan sonra 59 gol ile ikinci takımdı. Karşıyaka bile Ankaragücü’nü 5-0 yenmişti. İşin bence en ilginç yanı; o sezon Ankaragücü, Konyaspor’u 8-0 yenmişti ve kalede de Rade Zalad’ın ülkedaşı, eski Trabzonspor kalecisi Vukasin Petranovic vardı. Şimdi bu dümdüz mantığa göre, küme düşmesi kesinleşmiş Konyaspor kalecisi ile kalesini Ankaragücü’ne açmış oluyor..
Galatasaray, o sezon Ankaragücü'nü İstanbul'da 3-0, Ankara'da, ligin son maçında 8-0 yendi.
11 gol attı, hiç gol yemedi..Averajla şampiyon oldu... Beşiktaşlılar'a göre, 'şaibeli şampiyon' oldu.
Fakat; Beşiktaş, o sezon Ankaragücü'nü İstanbul'da 4-0, Ankara'da, ligin bitimine haftalar kala 6-0 yendi.
10 gol attı, hiç gol yemedi. Averajla ikinci oldu...
Yine beşiktaşlılar'a göre, 'şerefli ikinci' oldu.
Geli o sezon, son maçlardan önceki tabloya bakalım:
Galatasaray'ın attığı 66, yediği 21, averajı 45...
Beşiktaş'ın attığı 65, yediği 22, averajı ise 43...
Galatasaray'ın hem 2 gol artı averajı, hem de gol fazlası avantajı vardı. Son maçlarda, Galatasaray ankaragücü'ne 2 fark yapsa, Beşiktaş'ın gençlerbirliği'ne 5 fark yapması gerekiyordu.
Yani averaja ihtiyacı olan Beşiktaş'tı. Unutmamak gerek; Galatasaray'in 1-0 dahi yense sampiyon olacagi macin skoru neden bu kadar fark olsun ki? Ayni hafta Beşiktaş Gençlerbirliği’ni 3-1 yenmiştir.
Rade Zalad konuşuyor: 1992-93 sezonunun son haftasında Galatasaray ile Ankara’da oynadığınız ve 8-0 yenildiğiniz maçı hatırlıyor musunuz?” Sorusuna Verdiği Yanıt: [[ Hatırlamaz olurmuyum. 20 yıllık profesyonel futbol yaşantımı o maçta noktaladım. Çünkü; Galatasaray maçında ilk yarı oynadım ve 5-0 öndelerdi. Hocamız Tınaz Tırpan’dı. İlk devre bitti, soyunma odasına girdik.
Ben eldivenlerimi çıkartıp Tınaz hocaya verdim ve “Hoca buraya kadarmış. Herkese teşekkür ediyorum. Güzel günlerim geçti; ama yarın gazetelerde bu maçla ilgili iğrenç yorumlar yapılacak. Ben futbolu bırakıyorum.” dedim. 2. yarıda kaleye Arif Peçenek geçti. 3 tane de o yedi. Ama herkes 8 golü benim yediğimi zannediyor. Bana bu maça dek asla ve de kesinlikle şike teklifi almadım.
Galatasaray maçında ben takımdaki hiçbir arkadaşımı suçlamıyorum. Keşke ben o gün 4 penaltı kurtarsam, harika oynasam ve maçı kazansaydık. Ben hâlâ o maçı düşünüyorum. Şimdi beşiktaş’ın menajeri olan Sinan Engin de Ankaragücü’nde oynuyordu. Bana Galatasaray maçından önce geldi ve, “Eğer sen bu maçta iyi oynarsan seni Beşiktaş’a kaleci antrenörü olarak alacaklar.” dedi. Ben de ona, “Bana ne kaleci antrenörlüğünden.” dedim.
Biz Galatasaray maçından önceki dört haftada üç galibiyet almış ve ligde kalmayı garantilemiştik. Özellikle Sarıyer’i yendikten sonra bütün takımda bir rehavet oldu. As oyuncuların çoğu ufak tefek bahanelerle idmanlara çıkmıyordu. Kendilerini hiç zorlamadılar. Zorladıklarında da adale çekmesini bahane edip idmanı bıraktılar. Ayak tenisi oynayıp maçı bekliyorlardı. Zaten Galatasaray maçından önce de tüm basın bu maçta şike olacağını yazarak gündem oluşturmuştu. Biz o maçı 2-0 kaybetsek de şike konuşulacaktı.
Ben 10 yıldır kendi kendime, “çok aptalmışım.” diyorum. Çünkü ben de sakatım deyip kulübede oturabilirdim. Ama ben futbolu çok seviyordum. Diğerleri gibi idman yapmamazlık etmedim. Sahaya çıkanlar sahtekâr oldu, çıkmayanlar aslan oldu…
Kadroda ben, Sinan Engin ve Fikret Demirer vardı. Üçümüz de Beşiktaş’ta oynamıştık. Sinan zaten birkaç hafta önceden beri sakattı. Fikret de o hafta “sakatım.” dedi. Biz zaten beşiktaş şampiyon olsun istiyorduk…]]
1961-1962
Galatasaray’ın profesyonel lig tarihindeki kazandığı ilk lig şampiyonluğuydu. Gündüz Kılıç’ın teknik direktörlüğünü yaptığı sezonda Galatasaray 38 maçta 23 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet alırken 57 puan toplamıştı.
1962-1963Yine Gündüz Kılıç’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Galatasaray tarihin en uzun lig maratonunda oynadığı 42 maçın 28’ini kazandı. 11 maçta berabere kalan Galatasaray 3 de mağlubiyet aldı. Eleme grubunda 32 puan toplayan Galatasaray final grubunda ise 35 puan toplamayı başarmıştı.
1968-1969Toma Kaleperoviç’in teknik direktörlüğünü yaptığı bu sezonda Galatasaray üçüncü kez şampiyon oldu. 30 maçta 19 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Galatasaray, 46 puan topladı.
1970-1971Coşkun Özarı ve Brian Birch’ün çalıştırdığı Galatasaray 30 maçta 17 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. 42 puan toplayan Galatasaray dördüncü kez şampiyon oldu.
1971-1972Brian Birch’ün tek yetkili olarak takımın başında bulunduğu bu sezonda Galatasaray 30 maçta bir önceki sezonda olduğu gibi 17 galibiyet, 8 beraberlik, 5 mağlubiyet aldı ve 42 puan topladı. Bu ligdeki beşinci şampiyonluktu.
1972-1973Bu sezondaki şampiyonluk Galatasaray’ın üstüste kazandığı üçüncü şampiyonluk oldu. Galatasaray 30 maçta 19 galibiyet, 9 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldığı bu sezonda 47 puanla şampiyon oldu. Brian Birch de Türkiye’de üstüste 3 şampiyonluk kazanan ilk teknik adam oldu.
1986-198714 yıl aradan sonra Jupp Derwall yönetiminde kazanılan bu şampiyonluk Galatasaray’ın profesyonel liglerdeki 7. şampiyonluğuydu. Galatasaray 36 maçta 23 galibiyet, 8 beraberlik 5 de mağlubiyet alırken 54 puan toplamıştı.
1987-1988Mustafa Denizli’nin teknik direktörlüğü üstlendiği bu sezonda Galatasaray oynadığı 38 maçta 27 galibiyet, 9 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken ilk kez üç puan sisteminin uygulandığı bu sezonda 90 puan toplamıştı.
1992-1993Karl Heinz Feldkamp’ın teknik direktörlük görevini üstlendiği bu sezonda Galatasaray 66 puanla şampiyon olurken, 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet almıştı.
1993-1994Reinhard Holmann’ın teknik direktörlüğünü yaptığı bu sezonda Galatasaray, 30 maçta 22 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. 70 puan topladı. Bu şampiyonluk Galatasaray’ın lig tarihinde kazandığı 10. şampiyonluk olacaktı.
1996-1997Fatih Terim’in teknik direktörlüğü üstlendiği bu sezonda Galatasaray, 34 maçta 25 galibiyet, 7 beraberlik 2 de mağlubiyet aldı. 82 puan toplayan Galatasaray böylece 11. kez şampiyon oluyordu.
1997-199834 maçta 23 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Galatasaray, 75 puanla 12. kez şampiyon oldu. Bu sezona damgasını vuran gelişme ise Galatasaray Başkanı Faruk Süren’in “20:45’te şampiyonuz” mesajı olacaktı.
1998-1999Fatih Terim yönetiminde üstüste üçüncü kez kazanılan bu şampiyonluğa 34 maçta 23 galibiyet, 9 beraberlik, 2 mağlubiyet ile ulaşılırken 78 de puan toplandı.
1999-2000Üstüste dördüncü kez kazanılan bu şampiyonluk 34 maçta 24 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyetle gelmişti. Fatih Terim’in son kez teknik direktörlük görevini üstlendiği bu sezonda aynı zamanda UEFA Kupası da kazanılmıştı.
2001-2002Mircea Lucescu’nun teknik direktörlük görevini yürüttüğü bu sezonda Galatasaray 15. kez şampiyon olarak üçüncü yıldızı takan ilk takım olacaktı.Galatasaray bu şampiyonluğa 34 maçta 24 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ulaşmıştı.
2005-2006Erik Gerets ile kazanılan bu şampiyonluk Galatasaray tarihindeki 16. şampiyonluk olacaktı. Fenerbahçe’nin son hafta Denizli’de berabere kalmasıyla gelen bu şampiyonluğa 26 galibiyet,5 beraberlik3 de mağlubiyetle ulaşıldı. Bu sezonun son maçı olan 3-0’lık Kayserispor maçı ve o maçın bitiminden itibaren 16 dakika süreyle Denizli’deki Fenerbahçe maçının bitmesinin beklenmesi unutulmaz anlar olarak tarihe geçecekti.
2007-2008Karl Heinz Feldkamp ile başlayıp, sezonun bitmesine 6 hafta kala istifa etmesiyle Cevat Güler'in teknik direktörlüğüyle tamamlanan bu sezonda Galatasaray, sezon boyunca yaşanan birçok çalkantıya rağmen, çoğu ilk kez sarı-kırmızı forma giyen genç oyuncularının inanılmaz performansıyla 17. şampiyonluğa ulaştı. Sezonun 32. haftasında Fenerbahçe'yi yeni transfer Nonda'nın golüyle 1-0 yendikten sonra liderliği de ele geçiren Galatasaray, bu sezon müthiş bir çıkış yapan Sivasspor'u da sahasında 5-3 yenerek liderliğini iyi pekiştirdikten sonra en yakın rakipleri Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor'a 6 puan fark atarak 79 puanla 17. şampiyonluğuna uzandı.
2011-2012Beklenen başarıdan uzak geçen dört yılın ardından görev başına gelen İmparator Fatih Terim, yepyeni bir takım kurdu. Özellikle ilk yarının ortalarından itibaren büyük bir yükselişe geçen ve 9 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan bu yeni takım, 14. haftada ele geçirdiği liderlik koltuğunu sezon sonuna dek elinde tutmakla kalmadı, 34 haftayı lig tarihinin en büyük farkıyla, en yakın takipçisinin 9 puan önünde zirvede tamamladı. Ancak bu göz alıcı performans, şampiyon olmaya yetmiyordu!
Sezon öncesi yaşanan şike skandalı nedeniyle yeni getirilen, 9 puanlık farkın bir anda ikiye bölündüğü play-off sisteminin de üstesinden gelmekteydi sıra... Normal sezonda oynadığı 6 derbide bileği bükülmeyen takımımız, ligin ilk dört sırasındaki takımların katıldığı, Süper Final adı verilen 6 maçlık organizasyonda yalnızca bir kez, o da bir futbol mucizesiyle mağlup olurken, her şeyin sonunda ortaya çıkan tablo, tüm yaşananlar için "iyi ki" dedirtiyor; Galatasaray, 18. şampiyonluk kupasını ezeli rakibi Fenerbahçe'nin sahasında havaya kaldırıyordu...
2012-2013Spor Toto Süper Lig'de sezona üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşmayı hedefleyerek başlayan Galatasaray, üçüncü haftada Bursaspor'u 3-2 yenerek zirveye çıktıktan sonra üst üste 30 hafta lider kalmayı başardı. Sezonun 32. haftasında evinde ağırladığı Sivasspor'u 4-2 mağlup ederek bitime iki hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 10 puan önünde lig tarihindeki 19. şampiyonluğunu ilan eden takımımız, son iki haftada oynanacak olan Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarını formalite hâline getirdi.
Sezon boyunca zirveden inmeyen takımının başında altıncı kez lig şampiyonluğunu kutlayan Fatih Terim ise kendi rekorunu geliştirdi. Terim'in yardımcıları Ümit Davala, Hasan Şaş ve Claudio Taffarel ise iki sezonda iki lig ve TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşamanın yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynama başarısı gösterdi.
2014-2015Spor Toto Süper Lig'de sezona 4. Yıldıza ulaşmayı hedefleyerek başlayan Galatasaray, Sezona İtalyan teknik adam Cesare Prandelli yönetiminde ilk hafta maçında Bursaspor’u 2-0 mağlup etti. İç sahada oynadığı ilk maçta ise ilk puan kaybını 0-0 Eskişehirspor beraberliği ile alan Galatasaray, ilk mağlubiyetini ise Balıkesir deplasmanında yaşadı. Galatasaray, 6. haftada ise Fenerbahçe’yi 2-1’le geçerek sezonun ilk derbi zaferini yaşadı. 10. haftada Trabzonspor’a karşı İstanbul’da alınan 3-0’lık mağlubiyetin ardından Cesare Prandelli ile yollar ayrıldı.
Galatasaray’da Hamza Hamzaoğlu’nun göreve gelmesi ile birlikte ligde üst üste galibiyetler geldi. Akhisar Belediye, Konyaspor ve Mersin İdman Yurdu’nu mağlup eden Galatasaray, sezonun ilk yarısını 38 puanla liderin 1 puan gerisinde üçüncü sırada tamamladı.
Sezonun ikinci yarısına 2-2’lik Bursaspor beraberliği ile başlayan Galatasaray; Eskişehirspor, Balıkesirspor, Sivasspor ve Kayseri Erciyesspor’u mağlup ederek dört haftalık galibiyet serisi yakaladı. 21. haftada liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, 24. haftada ise ikincilik koltuğuna geriledi. 25. haftanın ardından oynadığı 9 maçta 8 galibiyet alan Galatasaray 33. hafta itibariyle 76 puana ulaşarak ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
İki senelik şampiyonluk hasretini sonlandırmak için sezona 10 yeni transferle giren Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Ön Elemsinde Östersunds karşısında alınan sonuçlarla büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Ama Galatasaray, İsveç ekibi karşısında alınan skorların aksine Süper Lig’e fırtına gibi bir başlangıç yaptı.
Igor Tudor yönetiminde başlayan sezona 8’de 7 ile giren Galatasaray için takip eden haftalarda yaşanan form düşüklüğü teknik direktörlük koltuğunun değişmesine neden oldu. Ligin 16. haftasında Yeni Malatya’ya 2-1 yenilen Galatasaray’da Hırvat çalıştırıcının görevine son verildi ve İmparator Fatih Terim, 4. kez Galatasaray macerasına atıldı.
Galatasaray, Fatih Terim ile birlikte çok farklı bir hava yakaladı. Özellikle ligin ilk yarısında büyük maçlar konusunda sıkıntı yaşayan ve Beşiktaş, Trabzonspor, Başakşehir yenilip Fenerbahçe ile berabere kalan sarı-kırmızılılar Fatih Terim önderliğinde şampiyonluk yolundaki direkt rakiplerinden istediği sonuçları almayı bildi. 28. haftada Gençlerbirliği’ne son dakika golüyle 1-0 yenildikten sonra ligin geri kalanında hata yapmayan Galatasaray, 34 haftanın 26’sını lider tamamlayarak lig tarihindeki 21. şampiyonluğunu elde etti.
Galatasaray böylece şampiyonluk sayılarında en yakın rakibine ilk defa 2 fark atarken Fatih Terim de 7. kez şampiyon olma mutluluğunu yaşadı. Türk Telekom Stadyumu’nun açıldığı 2011 yılından beri 4. kez yeni mabedinde mutlu sona ulaşan sarı-kırmızılılarda Bafetimbi Gomis de gol krallığı onuruna erişti. 29 gol atan Fransız futbolcu böylece lig tarihinde bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu olurken Galatasaray’ın çıkarmış olduğu 16. gol kralı unvanına erişti. Galatasaray da bu istatistikte en yakın rakibi Fenerbahçe’yi geride bırakmayı başardı.
Şampiyonluk Sıralaması: “Galatasaray 21---Fenerbahçe 19---Beşiktaş 15---Trabzonspor 6---Bursaspor 1”
[[ 2017-2018 Galatasaray…2016-2017 Beşiktaş…2015-2016 Beşiktaş…2014-2015 Galatasaray…2013-2014 Fenerbahçe…2012-2013 Galatasaray…2011-2012 Galatasaray…2010-2011 Fenerbahçe…2009-2010 Bursaspor…2008-2009 Beşiktaş…2007-2008 Galatasaray…2006-2007 Fenerbahçe…2005-2006 Galatasaray…2004-2005 Fenerbahçe…2003-2004 Fenerbahçe…2002-2003 Beşiktaş…2001-2002 Galatasaray…2000-2001 Fenerbahçe…1999-2000 Galatasaray…1998-1999 Galatasaray…1997-1998 Galatasaray…1996-1997 Galatasaray…1995-1996 Fenerbahçe…1994-1995 Beşiktaş…1993-1994 Galatasaray…1992-1993 Galatasaray…1991-1992 Beşiktaş…1990-1991 Beşiktaş…1989-1990 Beşiktaş…1988-1989 Fenerbahçe…1987-1988 Galatasaray…1986-1987 Galatasaray…1985-1986 Beşiktaş…1984-1985 Fenerbahçe…1983-1984 Trabzonspor…1982-1983 Fenerbahçe…1981-1982 Beşiktaş…1980-1981 Trabzonspor…1979-1980 Trabzonspor…1978-1979 Trabzonspor…1977-1978 Fenerbahçe…1976-1977 Trabzonspor…1975-1976 Trabzonspor…1974-1975 Fenerbahçe…1973-1974 Fenerbahçe…1972-1973 Galatasaray…1971-1972 Galatasaray…1970-1971 Galatasaray…1969-1970 Fenerbahçe…1968-1969 Galatasaray…1967-1968 Fenerbahçe…1966-1967 Beşiktaş…1965-1966 Beşiktaş…1964-1965 Fenerbahçe…1963-1964 Fenerbahçe…1962-1963 Galatasaray…1961-1962 Galatasaray…1960-1961 Fenerbahçe…1959-1960 Beşiktaş…1959 Fenerbahçe]]
Türkiye 1. Ligi'nin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulu'nun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında Beşiktaş Kulübü'nün 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır.
Mustafa Cengiz, bir kez daha başkan!
Son şampiyon Galatasaray'da 4 başkan adayının yarıştığı seçimli olağan genel kurulda Mustafa Cengiz zafere ulaştı.
Galatasaray Kulübünün olağan seçimli genel kurulunda Mustafa Cengiz yeniden başkan seçildi.
Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi, saat 15:00'te sona erdi. Kongrede, kayıtları açık olup, aidatlarını yatırmış 8 bin 181 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyordu ancak oy kullanan üye sayısı 4801 olarak gerçekleşti. Oyların 2525'ini alan Mustafa Cengiz yeniden başkan oldu.
Seçimi kazanmasının ardından konuşan Mustafa Cengiz "4 ay önce bir kıyam, bir ayağa kalkış gerçekleştirdik. Bunu biz yönetim olarak yapmadık, hep beraber yaptık. Ne mutlu bize. 20 Ocak'ta olan sosyolojik depremin yansımasını gördük. Bu tarihi anı sosyologlar inceleyecek. Klişeler paramparça oldu, ezberler bozuldu.
Tepki oyları, tercih oylarını döndü. 'Liseli başkan olur' algısı yıkıldı. Baskı altında kalmadan, özgürce oy kullanıldı. Genel Kurul'un kendi içerisinde ne kadar mantıklı ve tutarlı olduğunu gördük. İnşallah sizi utandırmayız. 7/24 kuruşun peşinde, zaferlerin peşinde olacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Liseli, lisesiz ayrımlarını artık kaldıralım. Bu kıyamın, bu ayağa kalkışın sürmesini diliyorum. GS Store'lara koşalım. Artık davullar çalsın ve biz kutlayalım." dedi.
Mustafa Cengiz'in Yönetim Kurulu Listesi:
- Asil üyeler: Abdürrahim Albayrak, Yusuf Günay, Murat Ece, Kaan Kançal, Mahmut Recevik, Okan Böke, Dilek Kutlu, Dorukhan Acar, Ömer Cansever, Emre Erdoğan.
- Yedek üyeler: Metin Karakaya, Banu Vahapoğlu Akgün, Erol Özmandıracı, Özgür Savaş Özüdoğru, İlber
Sandık Sonuçlar:
1. Sandık: Mustafa Cengiz: 63 Dursun Özbek: 55 Ozan Korkut: 14 Ali Fatinoğlu: 10 Geçersiz Oy: 1
2. Sandık: Mustafa Cengiz: 85 Dursun Özbek: 52 Ozan Korkut: 17 Ali Fatinoğlu: 9 Geçersiz Oy: 2
3. Sandık:Mustafa Cengiz: 82 Dursun Özbek: 67 Ozan Korkut: 17 Ali Fatinoğlu: 10 Geçersiz Oy: 1
4. Sandık: Mustafa Cengiz: 85 Dursun Özbek: 89 Ozan Korkut: 39 Ali Fatinoğlu: 11 Geçersiz Oy: 1
5. Sandık: Mustafa Cengiz: 104 Dursun Özbek: 62 Ozan Korkut: 34 Ali Fatinoğlu: 17
6. Sandık: Mustafa Cengiz: 110 Dursun Özbek: 75 Ozan Korkut: 25 Ali Fatinoğlu: 11 Geçersiz Oy: 1 Boş Oy: 1
7. Sandık:ÖMustafa Cengiz: 109 Dursun Özbek: 66 Ozan Korkut: 25 Ali Fatinoğlu: 10
8. Sandık: Mustafa Cengiz: 100 Dursun Özbek: 79 Ozan Korkut: 35 Ali Fatinoğlu: 12 Geçersiz Oy: 6
9. Sandık: Mustafa Cengiz: 158 Dursun Özbek: 79 Ozan Korkut: 37 Ali Fatinoğlu: 13
10. Sandık: Mustafa Cengiz: 141 Dursun Özbek: 64 Ozan Korkut: 42 Ali Fatinoğlu: 12
11. Sandık: Mustafa Cengiz: 164 Dursun Özbek: 72 Ozan Korkut: 37 Ali Fatinoğlu: 14 Geçersiz Oy: 1
12. Sandık: Mustafa Cengiz: 201 Dursun Özbek: 54 Ozan Korkut: 43 Ali Fatinoğlu: 10
13. Sandık: Mustafa Cengiz: 174 Dursun Özbek: 54 Ozan Korkut: 44 Ali Fatinoğlu: 8
14. Sandık: Mustafa Cengiz: 184 Dursun Özbek: 60 Ozan Korkut: 38 Ali Fatinoğlu: 10
15. Sandık: Mustafa Cengiz: 150 84dursun Özbek: 50 Ozan Korkut: 50 Ali Fatinoğlu: 9
16. Sandık: Mustafa Cengiz: 143 84dursun Özbek: 55 Ozan Korkut: 38 Ali Fatinoğlu:11
17. Sandık: Mustafa Cengiz: 124 Dursun Özbek: 61 Ozan Korkut: 25 Ali Fatinoğlu: 9
18. Sandık: Mustafa Cengiz: 116 Dursun Özbek: 58 Ozan Korkut: 35 Ali Fatinoğlu: 6
19.Sandık: Mustafa Cengiz: 102 Dursun Özbek: 98
Ozan Korkut: 30 Ali Fatinoğlu: 8
20. Sandık: Mustafa Cengiz: 120 Dursun Özbek: 132 Ozan Korkut: 27 Ali Fatinoğlu: 7 Mustafa Cengiz
- Seçimde ocakta verilen tepki oylarını, tercih oylarına dönüştürmek istediklerini belirtti.
- 5'te 5 şampiyonluk yaşayan Abdurrahim Albayrak'la birlikte "Sistemi bozmayın" çağrısı yaptı.
- Teknokent projesiyle, otel inşaatını, iş merkezine dönüştürmeyi planladığını açıkladı.
Dursun Özbek
- Tüm açıklamalarında Galatasaray'ın kendi kurduğu kadroyla şampiyon olduğu vurgusunu yaptı.
- Sloganı: "Galatasaray 5.0!" Açılımı, istikrarlı başarı, iletişim, sponsorluk, gayrimenkul ve dijita evrim.
- Listesini neredeyse tamamen yeniledi. "Geçmişteki hatalardan ders aldım" diye konuştu.
Ozan Korkut
- Adnan Öztürk ve Burak Elmas gibi daha önce yöneticilik yapan iki önemli ismi yanına aldı.
- İlk vaadi mali problemlerin kökünü kurutmak. Ali Sami Yen Öğrenci Yurdu projeleri var.
- İşin planlama sürecine dahil etmek için Fatih Terim'i sportif A.Ş.'ye alacaklarını duyurdu.
Ali Fatinoğlu
- Gelirleri artırmak için 47 proje hazırladıklarını açıkladı, mali yapıyı düzeltme sözü verdi.
- Biri Marmaris'teki koy olmak üzere yurt içinde ve dışında spor okulları açılacağını söyledi.
- Mecidiyeköy'deki binayı, Galatasaray Üniversitesi kız öğrenci yurduna çevireceklerini belirtti.
Rekor Ali Sami Yen'de
Sarı-kırmızılıların 113 yıllık tarihinde şimdiye dek 37 farklı kişi başkanlık yaparken, kulübün kurucusu ve ilk başkanı olan Ali Sami Yen, en uzun süre bu görevde kalan isim konumunda bulunuyor. Galatasaray'da 1905-1918 tarihlerinde art arda 13 yıl süreyle başkanlık görevini üstlenen Ali Sami Yen, 1925 yılında 1 yıl daha bu görevi yaparak sarı-kırmızılı kulüpte toplam 14 yıl başkanlık görevini sürdürdü.
1905-18, 1925 Ali Sami Yen (4 kez İstanbul Futbol Lig şampiyonluğu ve 1kez Türkiye Atletizm Şampiyonası 1 kez)…..1919-22, 1934 Refik Cevdet Kalpakçıoğlu(1 kez İstanbul Futbol Lig şampiyonluğu)…..1922-24, 1950-52 Yusuf Ziya Öniş(Türkiye Atletizm Şampiyonası 2 kez,İstanbul Basketbol Ligi 3, Türkiye Atletizm Şampiyonası 2,Türkiye Kürek Şampiyonası 1)…..1925 Ali Haydar Şekip…..1926 Ahmet Robenson(İstanbul Futbol Ligi 1kez ve Türkiye Atletizm Şampiyonası 1 kez)…..1927 Adnan İbrahim Pirioğlu(İstanbul Futbol Ligi 2 kez ve Türkiye Atletizm Şampiyonası 2 kez)…..1928-29 Necmettin Sadak(İstanbul Futbol Ligi 1)…..1929-30 Abidin Daver…..1930-31, 1933 Ahmet Kara(İstanbul Futbol Ligi 1 ve Türkiye Atletizm Şampiyonası 2 kez)…..1931-32 Tahir Kevkep…..1932-33, 1933-34 Ali Haydar Barşal(Türkiye Atletizm Şampiyonası 2 veİstanbul Basketbol Ligi 1)…..1933 Fethi İsfendiyaroğlu (İstanbul Basketbol Ligi 1, İstanbul Voleybol Ligi 1 ve Türkiye Atletizm Şampiyonası 1) …..1934-36 Ethem Menemencioğlu(İstanbul Basketbol Ligi 1 ve İstanbul Voleybol Ligi 1)…..1936-37 Saim Gogen(İstanbul Basketbol Ligi 1)…..1937-39, 1944 Sedat Ziya Kantoğlu…..1939 Nazmi Nuri Köksal(Millî Küme 1)…..1939 Adnan Akıska…..1940-42 Tevfik Ali Çınar(İstanbul Basketbol Ligi 2)…..1942-43 Osman Dardağan(İstanbul Futbol Kupası 2 ve İstanbul Basketbol Ligi 2 kez)…..1944-46 Muslihittin Peykoğlu(Türkiye Atletizm Şampiyonası 1)…..1946-50, 1965-68 Suphi Batur(İstanbul Futbol Ligi 1,İstanbul Basketbol Ligi 4, Türkiye Basketbol Şampiyonası 4 ve İstanbul Voleybol Ligi 1, Cumhurbaşkanlığı Kupası 1, Türkiye Kupası 2, Türkiye Basketbol Şampiyonası 1, İstanbul Erkekler Voleybol Ligi 2, Türkiye Voleybol Şampiyonası 3, Türkiye Atletizm Şampiyonası 7 ve Türkiye Kürek Şampiyonası 2 kez)….1953, 1962-64 Ulvi Yenal(İstanbul Basketbol Ligi 1, Türkiye Basketbol Şampiyonası 1 ve Türkiye Kürek Şampiyonası 2, Türkiye Futbol Ligi 1,Türkiye Kupası 1,Türkiye Basketbol Şampiyonası 2, İstanbul Erkekler Voleybol Ligi 3, Türkiye Voleybol Şampiyonası 2, İstanbul Kadınlar Voleybol Ligi 3 ve Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi 3kez )…..1954-56, 1960-62 Refik Selimoğlu(İstanbul Futbol Ligi 2, Türkiye Basketbol Şampiyonası 2, İstanbul Voleybol Ligi 2, Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi 2, Türkiye Sutopu Ligi 1 kez ve Türkiye Kürek Şampiyonası 2 ve de 1959 profesonel Lig döneminden sonra; Türkiye Futbol Ligi 1, İstanbul Basketbol Ligi 1, Türkiye Basketbol Şampiyonası 1, Türkiye Basketbol Ligi 1, İstanbul Erkekler Voleybol Ligi 2, Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi 1 kez )…..Porofesyonel Lig dönemi: 1957-59 Sadık Giz(stanbul Futbol Ligi 1, İstanbul Basketbol Ligi 1,Türkiye Sutopu Ligi 4 ve Türkiye Kürek Şampiyonası 3 kez)…..1969-73, 1975-79 Selahattin Beyazıt(Türkiye Futbol Ligi 3, Cumhurbaşkanlığı Kupası 2, Türkiye Basketbol Ligi 1, Basketbol Erkekler Türkiye Kupası1, Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi 1, Türkiye Atletizm Şampiyonası 10, Türkiye Kürek Şampiyonası 3 ve Türkiye Yelken Şampiyonası 10, Türkiye Kupası 1, İstanbul Kadınlar Voleybol Ligi 1, Türkiye Sutopu Ligi 1 ve Türkiye Atletizm Şampiyonası 8 kez)…..1973-75 Prof. Dr. Mustafa Pekin(Türkiye Futbol Ligi 1, Türkiye Kupası 1, Türkiye Sutopu Ligi 2, Türkiye Atletizm Şampiyonası 4, Türkiye Kürek Şampiyonası 2 ve Türkiye Yelken Şampiyonası 4 kez)…..1979-84, 1984-86 Prof. Dr. Ali Uras(Türkiye Kupası 2, Cumhurbaşkanlığı Kupası 1, Türkiye Basketbol Ligi 1, Basketbol Erkekler Türkiye Kupası 1, Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası 1, Türkiye Yüzme Şampiyonası 5, Türkiye Atletizm Şampiyonası 10 kez)…..1986-88, 1988-90 Dr. Ali Tanrıyar(Türkiye Futbol Ligi 2, Cumhurbaşkanlığı Kupası 2 kez)…..1990-92, 1992-96 Alp Yalman(Türkiye Futbol Ligi 2, Türkiye Kupası 2, Cumhurbaşkanlığı Kupası 2, Basketbol Erkekler Türkiye Kupası1, Basketbol ErkeklerCumhurbaşkanlığı Kupası 1, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 5, Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası 3 ve Basketbol Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası 3 kez)….. 1996-2001 başkanlığı dönemi Galatasaray tarihinin en başarılı başkanı Faruk Süren(Türkiye Futbol Ligi 4, Türkiye Kupası 3, Cumhurbaşkanlığı Kupası 2, UEFA Kupası 1, UEFA Süper Kupası 1, MİLENYUM KUPASI 1,Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 4, Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası 3, Basketbol Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası 3, Türkiye Sutopu Ligi 5, Türkiye Yüzme Şampiyonası 2, Türkiye Kürek Şampiyonası 1, Türkiye Yelken Şampiyonası 2 kez)…..2001-2002 Mehmet Cansun(Türkiye Yüzme Şampiyonası 1 kez)…..2002-2008 Dünyanın haza beyefendi başkanı; Özhan Canaydın. Öyle ki Fenerbahçe’yi bile alkışlayacak kadar centilmen(Süper Lig 2, Türkiye Kupası 1, Basketbol Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası 1, Türkiye Sutopu Ligi 4, Türkiye Yüzme Şampiyonası 4 ve Türkiye Kürek Şampiyonası 1kez)…..2008-2011 Adnan Polat(Türkiye Süper Kupası 1, Türkiye Sutopu Ligi 3, Basketbol Erkekler Türkiye Kupası 2, Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası 2, Basketbol Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası 1 ve EuroCup Kadınlar 1 kez)…..2011-2014 Ünal Aysal(Süper Lig 2, Türkiye Kupası 1,Türkiye Süper Kupası 2, Türkiye Basketbol Ligi 1, Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası1, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 1, Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası 3, EuroLeague Women 1,Türkiye Sutopu Ligi 4, Türkiye Yüzme Şampiyonası 2 ve Türkiye Kürek Şampiyonası 2 kez),
….2014-2015 Prof. Dr. Duygun Yarsuvat (Süper Lig 1,Türkiye Kupası (1) Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 1 kez)…..2015-2018 Dursun Özbek (Göreve gelmesinden günler sonra 2014-2015 sezonu Süper Lig şampiyonluğunu yaşayarak, 4. yıldızın kazanılmasına tanıklık eden Özbek, futbol takımının aynı sezon Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunu elde etmesinin de mutluluğunu yaşadı…
Özbek döneminde sarı-kırmızılı futbol takımı, 2016 ve 2017 yılları TFF Süper Kupa ve 2015-2016 sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluklarının da sahibi oldu… Ayrıca, Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı 2015-2016 sezonunda ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğuna imza atarken, Dursun Özbek de bir Avrupa kupası kaldırma gururunu yaşadı).…..
2018- Mustafa Cengiz (Dursun Özbek’in güven tazelemek için aldığı Olağanüstü Genel Kurul’unda Başkanlığa gelen Cengiz, 4 aylık süreçte, Dursun Özbek’in oluşturduğu Teknik heyet ve futbolcu kadrosuyla Galatasaray’ın Süper Lig şampiyonluğunu gördü. Dün, yani 26 Mayıs 2018 günkü genel kurulda yapılan Olağan Genel Kurulda, Dursun Özbeki büyük farkla tekrar yenen Cengiz bakalım;2018-2019 sezonu ve sonrasında neler yapacak..
Arda Turan ve futbolumuzun ‘dinden sonra futboldan da geçinmeye başlayan’ yeni baronları:
“Ülkenin Garip İşleri” başlığıyla Arda Turan ve Futbolumuzun yen efendileri ile ilgili sanal medyada aşağıdaki yazı sörf yapmaktadır..
İnsanlarımız, ya gözden kaçırıyorlar, ya da magazinsel populizme karşı gösterdikleri duyarlılığı, senin ve benim söylediklerime göstermiyorlar. Çünkü, kendisinden birinin, yani halkın düşünebileceğini düşünemiyorlar..
İşte o yazı:
[[ İspanya’nın Atletico Madrit takımında, Bir Türk topçu oynar. Ülkenin siyasetçileri bu topçunun Barcelona’da Oynamasını isterler.
10 milyon Euro vermiştir.
Araya bazı kişileri sokarlar.
Bu topçuyu Barcelona’ya alın, diye.
Barcelona’nın bu topçuyu Atletico Madrit’ten, Almak için 15 milyon Euro’ya ihtiyacı vardır.
Barcelona, Fair play çerçevesinde bu parayı ödeyemez.
Türk Hava Yolları bir kılıf bulur,
Bir şeye daha sponsor olur ve
Barcelona’ya 15 milyon Euro öder ve transfer gerçekleşir.
Barcelona bedavadan topçu almış olur.
Oynarsa oynar, oyanamazsa oynamaz.
Nasılsa maliyet sıfır
Ama Türk topçu Barcelona’nın kıymetini bilmez, Fırsat buldukça İstanbul’a kaçar.
Dünyası İstanbul’daki hatunlardır.
200’ye yakın antrenmana çıkmaz.
Barcelona bunu kapının önüne koyar.
12,5 milyon Euro’yu getiren bu topçuyu alır der.
İşin mizahı.
Bacelona bu topçuya kasasından 1.-Euro ödememiştir.
Topçu için 12,5 milyon Euro ister.
Müşteri çıkmaz.
Topçunun Avrupa piyasasında vukuatları ayyuka çıkmıştır.
Galatasaray ilgilenir ama 12,5 milyon ödeme şansı yoktur.
İşe yine siyasiler girer.
Yukarıdan emir gelir,
Başakşehir bu topçuyu alsın.
Başakşehir'in imkânları kısıtlı.
Bütçeden verecekleri para 3,5 milyon Euro’dur.
Açık olan 9 milyon Euro’yu birisi vermelidir.
Bir kuruma yukarıdan emir gelir.
Kurum 9 milyon Euro’yu öder.
Kim?
Bir ipucu vereyim.
Bu kurumun ucuz ürünlerini almak için, Garibanlar sabah 6’da kuyruğa giriyor.
Ürünleri halk için.
Ama bu kurum 9 milyon Euro ödüyor.
Halbuki bu parayı fiyatına yansıtsa.
Ne güzel olur.
9 milyon Euro’yu ödeyen kurum ise İstanbul Halk Ekmek.
Şimdi gelelim yazının sonuna.
Bu ülkenin 24 milyon Euro'su,
Birilerin keyfi için Barcelona'ya ödenmiştir.
Ne için ?
Topçu Barcelona'da oynadı da,
Ne oldu?
Bir hesap yapın.
24 milyon Euro'ya kaç okul yapılır.]]
Bu yazıya 4 08 2018 19:29 şu yanıtı vermişim:
[[ Buna benzer konulari "Arda darda" diye defalarca yazdım. “Futbolun ortak evrensel coşkusu; Dinden geçinirken futboldan da geçinmeye baslayanlar tarafindan şutlandı” içerikli yazıları da “Şutluyorum” başlığıyla sürekli işledim.
Evet; futbolu siyasi ve ekonomik rant aracına dönüstürerek. Arda'yı parlattilar ve bu baglamda kullandılar. Örneğin Şeytan Ridvan'ı devreye sokarak REFERANDUM'da "Evet" için anonslar yaptirdılar.
Arda'da görevini yerine getirdi. Ve sonrasinda Arda denen soytariyi posa gibi atarlarken, Arda'da onları kullandı. Sira Mesut Özil ve İlkay Gundoğan'da..Arda Hakan Şükür'ün bu taraftaki versiyonu. Çıkarları için değerleri satabilen kimlikler..Tüm değerleri paraya yüklemiş cinsler. Şevket-Ç ]]
Muslera
Lazio Sportif Direktörü Tare, Galatasaray'a 2011 yılında sattıkları Muslera hakkında sürpriz bir itirafta bulundu. Galatasaray'a 2011/2012 sezonunun başında transfer olan Muslera'yı, satma gibi bir planları olmadığını söyleyen Tare, Lorik Cana seçiminin sebebini de anlattı.
Tare, Muslera ile yeni sözleşme imzalamak için anlaştıkları sırada Galatasaray'ı tercih ettiğini dile getirirken ''Fernando Muslera ile sözleşme uzatması için anlaşmıştık ama sonra vazgeçti. Galatasaray ile anlaşmıştı'' ifadelerini kullandı.
Lorik Cana'yı da tecrübesiyle tercih ettiklerini dile getiren Tare, ''Cana da o dönem Galatasaray'da oynuyordu. Araştırdık, Cana'nın tecrübesinin bize yardımcı olacağını düşündük'' dedi.
Galatasaray'a transfer olduğundan bu yana birçok başarı elde eden Fernando Muslera, sarı-kırmızılı takımdaki kariyerinde 11 kupa kazandı.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile oynadıkları final maçında sakatlanan Liverpool'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda forma giyecek. Mısır Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Sergio Ramos ile girdiği ikili mücadelede omzundan sakatlanan 25 yaşındaki futbolcunun üç hafta sonra sahalara dönmesinin beklendiği kaydedildi.
Bu Sergio Ramos Garcia, acımasız ve sert oyuncu değil tam bir futbol canisi..
Güldüşünlerim:
Gitmemekte direnenin hazin sonunu 3 Hazirandaki Fenerbahçe kongresinde gördük. Darısı 24 Hazirandaki bir başka direnene..
Şevket Çorbacıoğlu
Teknopolitikalar platformu
evesbere@gmail.com
0506 609 00 32
Yorumlar
Yorum Gönder