4.5 G HAYATIMIZA NE GETİRECEK?
Birileri diyor ki;
Teknolojinin ve dijital dünyanın büyük bir hızla geliştiği günümüzde iş yaşamı, dünyanın yeni kuralıyla karşı karşıya.
Yeni kural basit: Çağa ayak uyduranlar büyüyecek! İşte 4.5G teknolojisi de bu kapsamda Türkiye’ye çağı yakalatıyor, geleceğe bir adım daha attırıyor.
Peki 4.5G teknolojisi iş yaşamına hangi yenilikleri getirecek ve neleri değiştirecek?
Bulut teknolojisi, dijital bir ağ aracılığıyla çoklu sunucu bağlantısı gerçekleştirebilen sistemin adı. Bulut ile işinizdeki verimliliğinizi artıracak makineler arası iletişim ve veri depolama çözümlerini artık daha hızlı bir şekilde uygulayarak işlerinizi kolaylıkla takip edebileceksiniz. Ayrıca, bulut teknolojisi ile, yatırım, kurulum ve bakım maliyetlerinden de tasarruf edilebilecek. Örneğin, bir tekstil fabrikasında çalışan makineler, ortak ağa bağlanarak, tek bir sistem üzerinden kontrol edilebilecek. Aynı sisteme farklı uzaklıklardaki kişiler de bağlanarak, sistemi yönetebilecek.
4.5G teknolojisi ile veri aktarımı eskiye oranla kat-kat artacak ve süper hızlı internet yaşamımızın bir parçası olacak. Daha hızlı veri aktarımı demek, daha hızlı iletişim demek. Veri aktarımının hızlanmasıyla trafiğe ve araçlara da çeşitli standartlar gelebilir. Örneğin, hızlı veri aktarımı, araçlarda erken uyarı sistemi gibi hayati bir sistemi güçlendirecek ve birçok kazayı anında önleyebilecek.
Veri aktarımı, trafiğe ve araçlara da çeşitli standartlar getirip, erken uyarı sistemi gibi yaşamsal bir sistemi güçlendirecek ve birçok kazayı anında önleyebilecekmiş.
Yetmedi; “GPS teknolojisi (Global Positioning System; Küresel Yer Belirleme Sistemi ya da Küresel Konumlandırma Sistemi) 4.5G ile başka bir boyuta geçmiş olacak. Araç/insan, insan/araç, araç/araç, insan/insan iletişimi daha rahat sağlanırken, ulaşım maliyetleri de azaltılabilecek. Yolda olan bir aracı işletmeler kolaylıkla takip edebilecek ve bunu eskiye oranla çok daha hızlı yapacak. Örneğin, lojistik firması olanlar için büyük yenilik getirecek olan bu teknoloji, 3G ve daha eski internet teknolojilerinin sağladığı faydadan çok daha fazlasını sunuyor. Araç takip sistemi, stok kontrol, arıza bildirimi, teslim bildirimi vs. gibi işlemler çok daha hızlı sürelerde yapılabilecek.”
Hade be!! Ülkemde kazayı anında önleyecekmiş. GPS ile yolda olan bir aracı işletmeler kolaylıkla takip edebilecek ve bunu eskiye oranla çok daha hızlı yapacakmış. Sen önce, otobanda hız yapan görgüsüzleri, ortak yaşamı kirleten trafik magandalarının önüne geç, ehliyetsiz ve alkollü araç kullananları trafikten çek.
Yolları uluslararası standartlara getir.. Daha, yollardaki merkezkaç kuvvetin engellemek ve araçların yoldan çıkmasını engelleyen milimetrik iç eğim olan “Dever”in ne olduğunu bilmeyen ve deve ile karıştıran yetersizleri ulaşım sistemlerinin başına getirmeni bir durdur. Durdur ki, bu mühendislik kuralının uygulanmadığı “duble yolların” ‘dever’lensin ve kazalar azalsın.
Trafik facialarının önünü almak için “Karayolu Trafik güvenliği” politikaların değiştir. Kazalarda, yaralı ve ölü sayacağına; 50 km’de bir her büyük akaryakıt istasyonlara ambulans ve ekipman bulundurma zorunluluğu getir. Karayolu yerine raylı sistem ve demiryolu politikalarını geliştir.
Var olan raylı sistemde yapılan eklemelerle yaşama getirdiğin ve de büyük kaza potansiyeline sahip “Hızlı Tren projelerini” ülke genelinde mühendislik biliminin evrensel ilkeleriyle yaygınlaştır.. Ve tüm bu önlemlerle kazaların önünü al.. Eline verdiğin 4.5 G ile, otobanda hız yaparken konuşan kitlelerle bu kazaları daha da artırırsın..
Yeni dünyanın kuralları işletmelere, artan talep ve ihtiyaca en hızlı bir biçimde cevap vermeyi zorunlu kılıyor. İşletmeleri farklılaştıracak ve zenginleştirecek olan en temel şey artık hız. 4.5G ile birlikte yaşamımıza daha fazla girmeye başlayacak olan yeni otomasyon teknolojileri üretimi hızlandırmanın yanı sıra maliyetleri de düşürecek.
Teknoloji üreten bir fabrikada, 4.5G otomasyon teknolojisi kullanıldığı takdirde, işler çok daha kolay ve daha hızlı halledebilecek. 4.5G otomasyon teknolojisiyle hem zamandan hem de paradan tasarruf eden işletmeler kaynaklarını AR-GE’ye ayırabilecek ve günümüz dünyasını daha yakından takip edebilecek.
Yani, dünyanın hayran olduğu “Küba” demek ki, internet ve otomasyon teknolojisinden yoksun ve çağın gerisinde. İyi de; Küba halkı neden daha uzun ömürlü ve mutlu, huzurlu; üstün teknolojili ülkelerin halkından??!!
Asla çağcıllık değildir. Kafada türban, beyinde ve bedende cüppe ve sarık durdukça eldeki 4.5 G ile çağcıl olamazsınız. Ancak aynı çağda yaşadığınız için çağdaş olabilirsiniz..
4.5 G hayatımız yük ve mutsuzluktan fazla bir şey getirmeyecektir..
Teknopolitikalar platformu
evesbere@gmail.com
0506 609 00 32
Yorumlar
Yorum Gönder