SAMSUNSPOR’DA KÜME DÜŞMEMEK’TEN BAŞKA ŞEYLER..
Evet; Samsunspor İsmail Erkurt Tutu tutkusundan vazgeçince bir çıkışa geçti. Eğer geçen hafta hakem tarafından 2 puanı engellenmese idi, Play-off ’un en büyük adayı idi.. Kayyaum heyetinini tutumu bence Erkut Tutu tutumundan daha iyi olacağı gün gibi ortada.. Samsunspor yıllardır; İsmail Uyanık’ı, Hasbi Menteşoğlu ve Yılmaz Ulusoy Başkanları arıyor. Düşünün alt liglerden kurtulamayan bir Sivasspor son yıllarda harikalar yaratıyor Mecnun Odyakmaz ile..
Furkan köse eğer salt belli maçlarda değil her maçta böylesi harikalar yaratsa, Samaras biriaz hız kazansa ve bugünkü gibi yeteneklerini yansıtsa, bir yetenek olan Enen İslam İlkin gibi bencillikler yaşamasa, özdeksel durumu düzelse açık ara Süper Lig’i garantı ederdi. Evet, halamın bıyıkları olsa amcam olurdu ama bilin ki bıyıklı halalar da var:J).
Samsunspor'un efsane kaleci Tekin Üstündağ |
Eğer; Dk. 62’de, genç yetenek Enes İslam İlkin sol taraftan geliştirdiği atakta bencillik yapmasa ve de Göksu’ya pas verse % bin maç 2-0 olacak ve sıkıntı yaşanmayacaktı. Bu gençleri yaşken uyarmalı ki futbolunu eğmesin. Çünkü bu adam futbolumuz ve Samsunspor için geçerlidir, şayet Umar, Hasan Kılıç ve Canberk Aydın gibi birilerine kaptırmasınlar..
Evet; Süper Lig neden olmasın..
Türkiye Spor Toto 1. Lig 2017/2018 sezonu 11.02.2018 13:0 günkü 21. Maç:
Stat: Samsun 19 Mayıs
Hakemler: Süleyman Abay-Emrah Ünal-Murat Şener
Samsunspor: Furkan Köse, Ahmet Cebe, Erkam Reşman, Ercan Yazıcı, Ahmet Burak Solakel, Çağrı Ortakaya, Chibuike (Dk. 54 Oğuz Gürbulak), Enes İslam İlkin (Dk. 64 Gökay Iravul), Samaras, Göksu Türkdoğan, Ayite (Dk. 77 Samed Hakan Kılıç)
Yedekler: Mıchaıl Sıfakıs, Berat Boz, Burhan Arman, Samed Hakan Kılıç, Gökay Iravul, N’guessan Davy Claude Angan, Oğuz Gürbulak, Muhammet Beşir, Ufuk Budak
Teknik Sorumlu: Engin İpekoğlu
BB. Erzurumspor: Hakan Canbazoğlu, Acka, Trtovac, Aldulkadir Özdemir (Dk. 46 Gökhan Karadeniz), Burhan Eşer, Bekamenga (Dk. 46 Nobre), Hakan Arslan (Dk. 77 Selim Aydemir), Taylan Antalyalı, Lokman Gör, Scuk, Erhan Çelenk
Gol: Dk. 34 Göksu Türkdoğan (Samsunspor)
Yedekler: Ahmet Altın, Tolga Ünlü, Erman Bulucu, Metin Yüksel, Gökhan Karadeniz, Selim Aydemir, Mert Nobre, Muammer Atalay, Osman Şahin, Alperen Bektaş
Teknik Sorumlu: Mehmet Altıparmak
Bilindiği gibi Samsunspor'a kayyum’a kaldı. Samsunspor, bugün gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul'da kimsenin başkanlığa aday olmamasından ötürü, kulüp tarihinde ilk kez kayyuma kaldı... Samsunspor Kayyum Heyeti’nde Nihat Soğuk, Suat Çakır, M.Hayri Şen, Mesut Aydoğdu, Osman Arslan ve Mehmet Can Yazgan ve Kayyum Heyeti Başkanı Ahmet Güral Karayılmaz bulunmaktadır. Brezilya’nın dünya yıldız ve Neymar da Silva Santos Junior’un idolü olan 34 yaşındaki Róbson de Souza kısaca Robinho’yu satın transfer etti.
Aşağıda sorularla Samsunspor Tarihi yazısını ben kabul etmiyorum: Profesyonel Samsunspor da Samsunspor, Akınspor, 19 Mayısspor, Samsun Galatasaray ve Fener Gençlik takımlarının birleşmesi sonucunda 1965’in haziran ayında kurulmuş ve milli renklerimiz olan kırmızı ve beyazı seçmiştir. (26.05.2009)
Bana göre; Samsunspor’un kuruluş tarihi 19 Mayıs 1919’dur. Arkadaşlar, Çarşambaspor’un 1023, Bafraspor’un 1930 oluyor da, Samsunspor’un neden 19 Mayıs 1919 olmuyor.
En önemlisi; Konyaspor'un Kuruluş Tarihi için; Yüksek Danışma Kurulu tarafından Atiker Konyaspor'un kuruluş tarihinin 22 Haziran 1922 olarak kayıtlara geçme kararı alınıyor ve bu karar Olağanüstü Genel Kurul'la resmi kayıtlara geçmesi sağlanıyor.
Birileri Bir Yerlerden Bir Şeyler Buluyor, Tarihlerini Değiştiriyorlar, Biz De Var Olan 19 Mayıs 1919 Gerçeğini Değerlendiremiyoruz. Evet 1919’da Samsunspor adlı takım var ve bunun Kurtuluş Savaş’ımızın un ilk adımı olarak tescil etmeliyiz..
Bu nedenle aşağıdaki kuruluş tarihi ile içeriklere inanmıyorum;
1- Samsunspor’un kuruluş tarihi kaçtır? Renkleri nelerdir?
Samsunspor’un resmi kuruluş tarihi 30 Haziran 1965’tir. Ancak 1965 yılı Türkiye’deki pek çok şehir takımının da kuruluş yılıdır. Çünkü 1959’da başlayan ve yalnızca İstanbul-Ankara-İzmir takımlarının bulunduğu profesyonel liglere Federasyon Başkanı Orhan Şeref Apak döneminde şehir takımlarının da katılması teşvik edilmiş. Bu nedenle hemen her ilde amatör kulüpler birleşerek o şehrin takımını oluşturmuştur. Profesyonel Samsunspor da Samsunspor, Akınspor, 19 Mayısspor, Samsun Galatasaray ve Fener Gençlik takımlarının birleşmesi sonucunda 1965’in haziran ayında kurulmuş ve milli renklerimiz olan kırmızı ve beyazı seçmiştir. 20 Ocak 1989’daki feci kazadan sonra üçüncü renk olarak siyah eklenmiştir. Lakin birleşen kulüplerden birisi olarak karşımıza çıkan bir isim dikkat çekicidir; Samsunspor… Amatör Samsunspor 1927 yılında kurulmuş ve siyah-beyaz renkleri kullanmıştır. Özellikle Fener Gençlik ve 19 Mayıs’ın gölgesinde kalan ekibin en bilinen kulüp binası bugünkü İstiklal İlköğretim Okulu’nun hemen karşısında bulunan Dr. Reşit Sırrı Sorgun apartmanıdır.
2- Samsunspor’un amblemi nedir?
Samsunspor’un amblemi şehirle özdeşleşen meşhur at üzerindeki Atatürk Heykelidir. Bu anlamda Samsunspor formasında Atatürk’ü bulunduran tek profesyonel futbol takımı olma onurunu yaşamaktadır.
3- Samsunspor’un ilk başkanı kimdir? Daha sonra kimler başkanlık yapmışlardır?
Samsunspor’un ilk başkanı Kadri Ersan’dır. Ondan sonra ise takımı Birinci Lige çıkaran Yılmaz Ulusoy gelmiştir. Bazıları birkaç defa olmak üzere Samsunspor başkanlığı yapan diğer isimler ise şunlardır; Nüzhed Ulusoy, Bülent Semizoğlu, Fevzi Tombuloğlu, Fehmi Sağlamer, Ender Cengiz, Hüseyin Altuncu, Hasbi Menteşoğlu, Hakkı Tomaç, Aslan Çınar, İsmail Uyanık, Yusuf Ziya Yılmaz, Adnan Ölmez, Mazhar Başoğlu, Sezgin Gümüş, Fuat Köktaş... En uzun süre başkanlık yapan isim İsmail Uyanık olmuştur. Samsunspor’un başkanlık konusunda kendisini diğer Anadolu takımlarından ayıran bir özelliği vardır. Diğer takımların başkanları kendi şehir takımlarının yanında mutlaka bir başka takım daha tutarlar. Hatta birçoğu o takımların kongre üyeleri iken Samsunspor başkanları birkaç istisna dışında sadece Samsunsporludur. Bu da gerçekten güzel bir gelenektir.
4- Samsunspor’da teknik direktörlük yapan isimler kimlerdir?
Samsunspor’da bazıları birkaç defa olmak üzere görev yapan teknik direktörler şunlar olmuştur;
Muzaffer Gür, Celal Torkal, Nejat Tayman, Ali Beratlıgil, Fahrettin Cansever, Kamuran Soykıray, Sami Özok, Basri Dirimlili, Lefter Küçükanyonadis, Sıtkı Karavin, Turgay Şeren, Abdullah Gegiç, Abdullah Matay, Yusuf Şimşek, Nuri Asan, Gazanfer Olcay, Fevzi Zemzem, Mehmet Babalık, Fahrettin Genç, Arda Vural, Fethi Demircan, Milorad Mitroviç, Şükrü Goran, Adnan Dinçer, Yılmaz Vural, Özkan Sümer, Zeynel Soyuer, Gheorghe Multescu, Horst Hrubesch, Jozef Jarabinski, Mehmet Ali Çınar, Metin Türel, Erdoğan Arıca, Bülent Ünder, Yücel Uyar, Giorgi Jovanovski, Sakıp Özberk, Ertuğrul Sağlam, Şaban Yıldırım, Hasan Şengün, Levent Eriş, Mustafa Uğur, Hakkı Bayrak, Yücel İldiz, Muhammed Dilaver, Orhan Kapucu, Hayrettin Gümüşdağ, Ercüment Coşkundere… Bu isimler içerisinde en uzun süreli çalışılan teknik direktör Romen Multescu olmuştur. Yine bu isimlerin önemli bir kısmı futbolculuk dönemlerinde Samsunspor forması giymişlerdir.
5- Samsunspor Süper Ligde kaç sezon yer almıştır? En iyi dereceleri nelerdir?
Samsunspor Türkiye Birinci Liginde ( Süper Lig ) 29 sezon mücadele etmiştir. Genel klasmanda 9. sıradadır. Altındaki ve üstündeki takımlarla yaklaşık olarak 300’er puanlık farkı vardır ve daha uzun yıllar boyunca 9. sırada kalacaktır. 29 sezon boyunca oynadığı 952 müsabakada 310 galibiyet ve 245 beraberlik alırken 397 kez sahadan mağlup ayrılmıştır. Attığı 1057 gole karşılık kalesinde 1258 gol görmüştür. Ligi iki kere 3., bir kere 4., iki kere de 5. sırada tamamlamıştır.
6- Samsunspor’un en farklı skorlu maçları hangileridir?
Samsun’da elde edilen en farklı Süper Lig galibiyeti 1985-86 sezonundaki 6-0’lık Zonguldakspor maçıdır. 1994-95 sezonunda Samsunspor’un cezası nedeniyle Çorum’da oynanan Petrolofisi maçını ise 8-2 kazanmıştır kırmızı-beyazlı takım –ki bu Süper Ligdeki en gollü maçıdır da aynı zamanda. Genelde ise 1990-91 sezonunda İkinci Ligde alınan 7-0’lık Kasımpaşa galibiyeti vardır. Deplasmanda alınan en farklı galibiyet ise 1985-86 sezonunda Kayserispor’un 5-0 mağlup edildiği müsabakadır. İçerideki en farklı mağlubiyetler 2002-03’te 7-2 kaybedilen G.Birliği maçı ile 2005-06’daki 5-0’lık F.Bahçe yenilgileridir. Deplasmanda uğranılan en farklı mağlubiyet de yine bir F.Bahçe maçıdır ve 1993-94’te 8-1 kaybedilmiştir. Bütün sezonların en gollü maçında ise 2007-08 sezonunda Samsun’da Orduspor 7-5 mağlup edilmiştir.
7- Samsunspor’un A Milli takıma verdiği futbolcular hangileridir?
Samsunspor forması giyerken A Milli olan ilk futbolcu 1970’lerin gözde ismi Temel Keskindemir’dir. Temel aynı zamanda Karadeniz Bölgesinden bir takımdan seçilen ilk A Milli futbolcudur da. Arnavutluk karşısında milli formayı giyen Temel’den yıllar sonra 1980’li yılların başında (Dobi) Hasan Şengün giymiştir ay-yıldızlı formayı. 1985-88 yılları arasında ise başta Tanju Çolak ve Fatih Uraz olmak üzere Orhan Kapucu ve Savaş Demiral da milli olmuşlardır. Bu anlamda 12 Kasım 1986 günü oynanan ve Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı olan 0-0’lık K.İrlanda müsabakasında tam 4 Samsunsporlu futbolcu oynamıştır ve bu da Eskişehirspor ile birlikte aynı anda Milli Takımda en fazla oyuncusu oynayan Anadolu takımı olma unvanını getirmiştir Samsunspor’a. 1990’ların başında önce Ercan Kol, ardından Ertuğrul Sağlam ve Osman Akyol giydiler A milli formayı. Hasan ve Tanju’dan sonra Ertuğrul da Samsunspor forması giyerken gol atma sevinci yaşadı. Yine 90’lı yıllarda Sinan Yeşil, Celil Sağır, Vural Korkmaz, Serkan Aykut gibi isimler de yaşadılar bu gururu. En son ise 2004 yılında Kenan Yelek A Milli Takımda forma giymeyi başardı. Yani toplamda 14 futbolcu Samsunspor’da oynarken A Milli takımda forma giymiştir.
8- Samsunspor’u diğer Anadolu kulüplerinden ayıran belli başlı özellikleri ve başarıları nelerdir?
Samsunspor, Karadeniz Bölgesinin Birinci Lige yükselen ilk takımıdır. Eskişehirspor, Bursaspor ve Mersin İdman Yurdu’nun ardından Birinci Ligde yer alan ve İstanbul-Ankara-İzmir üçlüsüne dahil olmayan 4. takımdır.
Süper Ligde şampiyonluk yaşamış olan 4 takımın ardından liderlik koltuğunda en uzun süre kalan takım olmuştur. Yani, liderlik haftasına göre bir nevi 5. büyük takım olmayı başarmıştır. ( 23 hafta )
Türkiye Kupasında yarı final oynayan ilk İkinci lig takımıdır. ( 1966-67)
Birinci Ligdeki ilk sezonu olan 1969-70 sezonunu Beşiktaş ve Galatasaray’ın üzerinde, 6. sırada tamamlamıştır.
Samsunspor, Süper Lige 7 kere çıkıp, Süper Ligden 7 kere düşmüş bir takımdır. Bu da onun kolay kolay silinmediğini, tam bitti artık denildiği anlarda bile büyük bir direnç gösterip, yeniden arz-ı endam ettiğini işaret etmektedir.
1966-69 yılları arasında Türkiye İkinci Ligi'nde evinde oynadığı 55 lig maçında yenilgi yüzü görmemiştir.
1976-77 sezonunda Birinci Ligde evinde oynadığı 15 maçta sadece 2 gol yemiştir.
1980 ile 1985 yılları arasında evinde oynadığı 77 lig maçında yalnızca 1 mağlubiyete uğramıştır. 1980 ile 1988 yılları arasında ise evinde oynadığı 120 lig maçında ise 6 kere yenilmiş ve 101 kere galip gelmiştir.
Samsunspor, Türkiye Birinci Ligi'nde, İkinci Lig'den yükseldiği sezonda en iyi dereceyi elde eden takımdır. (1985-86, lig 3'üncülüğü.)
Süper Lig tarihinde 3 kez gol kralı çıkarmıştır ve bu konuda ilk sırada yer alan Anadolu takımlarından birisidir. ( Tanju Çolak 1985-86 (Avrupa'da Bronz Ayakkabı), Tanju Çolak 1986-87, Serkan Aykut 1999-00 )
Samsunspor, 1985-88 yılları arasında F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı çarpıcı sonuçlar almıştır. Bu dönemde Fenerbahçe ile oynadığı 9 resmi maçta yalnızca 1 yenilgiye uğrarken ilk 6 maçtan 5'ini kazanmış ve kalesinde gol bile görmemiştir. Toplamda 14 gol atıp, 4 gol yemiştir.( 4-0, 1-0, 1-0, 0-0, 4-0, 1-0, 1-3, 2-1, 0-0 )
Aynı süreçte Beşiktaş ile oynadığı 7 maçı da kaybetmemiş ( 1-0, 1-1, 2-2, 2-2, 0-0, 0-0, 0-0), Trabzonspor'a ise Samsun'da hiç kaybetmemiştir ( 1-1, 3-1, 1-0, 0-0 )
Samsunspor, Türk futbolunun en önemli markalarından birisidir ve en belirgin özelliklerinden birisi de adeta bir futbolcu fabrikası gibi işlemesidir. Gerek kendi altyapısından gerekse de genç yaşta keşfettiği yetenekli isimlerden pek çok yıldızı Türk futbol vitrinine çıkarmayı başarmıştır.
Samsunspor, 1993-94 sezonunda Balkan Kupasını kazanmış ve bu başarıya ulaşan ilk ve tek Anadolu takımı olmuştur.
2 kez UEFA Intertoto Kupasına katıldı.10 maçta 6 galibiyet, 4 mağlubiyet almış, attığı 14 gole karşılık kalesinde 12 gol görmüştür.
Birinci Ligde 100’ler kulübüne giren oyunculardan Tanju Çolak, Serkan Aykut, Ertuğrul Sağlam, Cenk İşler, Oktay Derelioğlu, Halil İbrahim Eren gibi oyuncular gollerinin önemli bir bölümünü Samsunspor forması ile kaydetmişlerdir.
Türkiye’nin ilk tribün gruplarından olan Lazigolar, Lazigo Yılmaz tarafından 1966’da kurulmuştur.
Samsunspor Erkek Basketbol takımı 1972-73 sezonunda Türkiye 1. Basketbol Liginde yer alarak bu konuda da ilk Karadeniz takımı olma unvanını elde etmiştir. Ayrıca o zamana kadar sadece üç ilin temsilcisi bulunan ( İstanbul, Ankara, İzmir ) bu lige yükselebilen ilk “diğer” takımdır.
Profesyonel Samsunspor’un ilk golünü 1965’te 1-0 kazanılan Yeşildirek maçında Nihat Serçeme atarken, Birinci Ligdeki ilk golünü ise 1969’da 2-0 kazanılan Eskişehirspor maçının 21. dakikasında Abidin Akmanol kaydetmiştir.
9- Samsunspor’un Avrupa Kupalarında oynadığı maçlar olmuş mudur? Olmuşsa hangileridir?
- Samsunspor, ilk defa 1987-88 sezonunda Balkan Kupası ile yurt dışı macerası yaşamıştır. Balkan Kupasında C grubunda yer alan takımımız Yunanistan’ın Iraklis takımına 21 Ekim 1987’de ilk maçta deplasmanda 4-3 yenilmiştir. İkinci maçta ise Bulgaristan’ın FK Sliven takımına Bulgaristan’da tuhaf bir şekilde 7-0 kaybetmiştir. Bunda orada oynanan maçtaki hakem rezaleti tamamen etkili olmuştur.
O zamanki statüye göre maçların orta hakemleri tarafsız bir ülkeden olurken yardımcı hakemleri o ülkeden oluyordu ve bu durumda da bir takımın deplasmanda maç kazanması neredeyse imkânsız hale geliyordu. Ne ofsayt kuralı uygulanırdı ne de penaltı olması için pozisyonun ceza sahası içinde olması gerekirdi! Zaten Türk takımları ceza almamak için dışarıdaki maçlara genelde genç takım takviyeli giderdi.
Neticede orada, Türkiye’dekinin aksine kural tanımaz bir maç oynamıştı. Samsun’daki normal maçta ise Sliven’i 3-2 mağlup ederek gruptaki üçüncü maçımızı kazanmıştık. Ancak aynı gruptaki son maçında Yunan ekibi İraklis’i Samsun’da 8 Ocak 1988 tarihinde 6-1 mağlup etmemize rağmen lider olamamış ve gruptan çıkamamıştık.
Fakat Samsunspor bunun acısını 1993-94 sezonunda ülkemize Balkan Kupası şampiyonluğu kazandırarak çıkarmıştır. Bu kupayı kazanırken Bulgaristan’ın FC Prin takımını 0-0 ve 4-1; Yunanistan’ın PAS Giannina takımını ise 3-0 (Bünyamin Kubatlı, Marius Gregy, İsa Turan ) ve 2-0 (Serkan Aykut, Ertuğrul Sağlam ) mağlup etmeyi başarmıştır.
1997-98 sezonunda ise Samsunspor İnter Toto Kupasında boy göstermiştir. Oynadığı maçlar ve atılan goller şu şekilde olmuştur.
- 6. Grup
- Samsunspor -OB Odense( Dan.) : 2-0
- 21/06 Samsun
- 31' Cenk İşler, 55' İsmet Taşdemir
- FBK Kaunas ( Litv.) – Samsunspor : 0-1
- 29/06 Kaunas
- 84' Ali Akdeniz
- Samsunspor - ISL Leiftur ÍF ( İzl.) : 3-0
- 12/07 Samsun
- 36' Serkan Aykut, 64',65' Cenk İşler
- Hamburg SV ( Alm.) - Samsunspor : 3-1
- 19/07 Hamburg
- 40' Weetendorf, 68',78' Sporl - 14' Cenk İşler
Ertesi sezon olan 1998-99’da da Samsunspor yine İnter Toto’dadır. Bu kez maçlar eleme usulüdür. Birinci tur bay geçilmiştir. Sonrasında ise şöyle olmuştur;
- 2. Tur
- Samsunspor - Lyngby BK ( Dan. ) : 3-0
- 05/07 Samsun
- 35' Uğur Dağdelen, 45' İlhan Mansız, 90' Serkan Aykut
- Lyngby BK ( Dan.) - Samsunspor : 3-1
- 12/07 Kobenhavn
- 3' Christensen, 59' Magleby, 90' Havlykke - 61' Serkan Aykut
- 3. Tur
- Crystal Palace FC ( İng. ) –Samsunspor : 0-2
- 18/07 London
- 14' Uğur Dağdelen, 55' Tümer Metin
- Samsunspor - Crystal Palace FC ( İng. ) : 2-0
- 25/07 Samsun
- 2',89' Serkan Aykut
- Yarı Final
- SV Werder Bremen ( Alm. ) – Samsunspor : 3-0
- 29/07 Bremen
- 25' Todt, 83' Bode, 90' Seidel
- Samsunspor - SV Werder Bremen ( Alm. ) : 0-3
- 05/08 Samsun
- 44' Flo, 77' Wicky, 79' Fringers
10- Samsunspor’un Türkiye Kupasında çeyrek final ve daha üzerinde turlar oynadığı sezonlar hangileridir?
Samsunspor henüz İkinci Ligde oynadığı 1966-67 sezonunda çeyrek finalde Fenerbahçe’yi ( 2-1, 0-0 ) elemiş ve yarı finalde Göztepe’ye elenmiştir. ( 0-4, 2-1) Bu tarihten itibaren Samsunspor genellikle ilk turlarda elenmiştir. 1981-82 sezonunda ise çeyrek finalde Bursaspor’a ( 2-2, 0-2 ) ile kaybetmiştir.
1986-87 sezonunda çeyrek finalde Fenerbahçe’yi ( 1-0, 0-0 ) eleyen Samsunspor yarı finalde Eskişehirspor’a elenmiştir. ( 2-3, 0-0 ) 1987-88 sezonunda ise Samsunspor finaldedir. Çeyrek finalde 1-3’ün rövanşında 3-1 yendiği Kocaelispor’u penaltılarla geçen kırmızı-beyazlılar yarı finalde ise Samsun’da 1-0 mağlup ettiği Ankaragücü’ne deplasmanda 2-1 kaybetmesine rağmen finaldedir.
Sakaryaspor ile oynanan final serisi 0-2 ve 1-1’lik neticelerle kaybedilir. 1993-94’te İzmit’te oynanan tek maçta Kocaelispor’a 4-3 kaybedilmiş ve çeyrek finalden ötesi görülememiştir. Ertesi sezon ise çeyrek finale yine Kocaelispor ile oynanmış ve 2-0, 0-0 ile tur atlanmış ancak yarı finale Trabzonspor’a 0-4, 0-1 ile kaybedilmiştir.
1995-96 sezonunda çeyrek finalde Samsun’da 1-0 kaybedilen maçın rövanşında Trabzonspor deplasmanda 2-1 mağlup edilmiş ve yarı finalde Galatasaray ile eşleşilmiştir. İstanbul’da 1-3 biten maçın rövanşında Samsun’da 1-0 kazanılmış ancak tur geçilememiştir.
1996-97 çeyrek finalinde yine Kocaelispor ile oynanmış ve 0-1’in rövanşında 0-0 biten maç sonunda kupaya veda edilmiştir. 2005-06’da ise Beşiktaş, Konyaspor, İnegölspor ve Sarıyer’in önünde grup lideri olan Samsunspor çeyrek finalde Denizlispor’a 0-1, 1-1 ’lik sonuçlarla elenmiştir.
ŞUTLUYORUM
Şevket Çorbacıoğlu
Teknopolitikalar platformu
evesbere@gmail.com
0506 609 00 32
Yorumlar
Yorum Gönder