Ana içeriğe atla

TUZLASPOR ASLAN'I TUZLA BUZ ETTİ

TUZLASPOR’UN TUZLA BUZ ETTİĞİ GALATASARAY’IN İLK YARI KARNESİ VE DE FUTBOLUMUZUN DURUMU

28 Aralık 2016

2. Pendik olayı diyesim geliyor, fakat Pendikspor, Fenerbahçe’yi elemişti, Tuzlaspor ise, Galatasaray’ı tuzla buz ederek yendi, eleyemedi.

Aslında; eski Galatasaray yıldızları Galatasaray’ı yendi. Bu demek değildir ki, eski Galatasaraylı efsane topçular Tuzlaspor’da oynuyordu, eski Galatasaray yıldızları oynamıyordular, oynatıyorlardı, yani Tuzlaspor’un başkanı ve yönetim kurulu üyeleri idi:

{{ Tuzlaspor'un yeni başkanı eski Galatasaraylı Murat Erdoğan olurken, yönetim kurulunda, yine eski Galatasaraylı Ümit Davala, Ömer Erdoğan, ve Cihan Haspolatlı ve de Almanya’da top kşturmuş olan Yıldıray Baştürk de yer aldı. Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Tuzlaspor'un geçtiğimiz gün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul sonrasında kulüp başkanlığına eski milli futbolcu Murat Erdoğan seçildi... Toplam 120 üyenin katılımıyla yapılan genel kurulda tek aday olan Galatasaray’ın eski oyuncusu Murat Erdoğan'ın yönetim kurulu listesinde ise, Galatasaray eski oyuncuları Ümit Davala, Ömer Erdoğan, Cihan Haspolatlı ve de Almanya’da yıllarca top koşturn Yıldıray Baştürk de yer aldı.. Manevi destekçileri de Hamit Altıntop }}

AKP’nini Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk ve Yönetim Kurulu 04.03.2012 senesinde aldıkları görevi, 4 sene 8 ay sürdürdükten sonra buğu yeni yönetime devretti.. Tuzlaspor kongresinde konuşma yapan Başkan Ahmet Çabuk, 4 sene 8 ay boyunca amatör ligden 3. Lige oradan 2. Lige çıkan Tuzlaspor Kulübü’yle çok güzel günler geçirdiklerini söyledi.

İlginç bir oluşum. Dinden geçinenler, futboldan da geçinmelerinin farklı versiyonu. Biliyorsunuz AKP Belediyeleri futbol’da etkinler. Örnek Başakşehirspor, Akhisarspor,, Osmanlıspor, Ümraniyespor, Büyükşehir Gaziantepspor, Etimesgut Belediyespor, Menemen Belediyespor, Niğde Belediyespor, Sultanbeyli Belediyespor, Sancaktepe Belediyespr ve diğerler.

Tuzlaspor da bunlardan biri. Belediye ile organik ilişkisi yokmuş izlenimi vermek için, kendilerine yakın ünlül topçulara Tuzlaspor’u teslim ettiler.. Özellikle, İstanbul’daki AKP destekli Başakşehir, Kasımpaşa, Umranie ve Tuzla ile bir grup oluşturup, yanlarına da Akhisar ve Osmanlıspor’u da alıp 3 büyüklerin egemenliğini kırmak.

Bu söylediklerim bir realite. Asla, Galatasaray yenilgisine kılıf aramak değil. Galatasaray bugün yenilgiyi hak etti.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta geride kalan 17 haftada 20 puan toplayan Tuzlaspor, 14. sırada yer alıyor. Mavi-beyazlı ekip, Galatasaray'ın da bulunduğu Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda ise 6 puanla lider konumunda.

Gelelim maça; Tuzlaspor’a Galatasaray ne zaman yenildi biliyor musunuz; Kerem Çalışkan adlı 17 yaşındaki gencin zor pozisyonda kaleye şut atıp, kolay pozisyonda sağındaki arkadaşlarına pas vermeyip maçı 2-0’a getirmemesi idi. Bu maçın kırılma noktası idi. Eğer maç 2-0 olsa Tuzlaspor tuz buz olacaktı, aksine GS tuz buz oldu.

Bu pozisyon bana, Batuhan Karadeniz’in; “Neden pas vermedin de şut attın? sorUsuna; “Kral yapmayacaksın, kral olacaksın” ukalalığı aklıma geldi. Kerem kardeşim inşallah Batuhan gibi düşünmemiştir, ki kesin düşünmesini istemem. İstemem çünkü, dünya yıldızlığına aday Batuhan kimseyi kral yapmadığı gibi kral da olamadı ve şimdilerde perişanları oynuyor..

İşte bu noktada, ikinci yarı Kerem’in kulağı çekilmeli idi, yanı ikincı yarı sahaya çıkarılmamalı idi. İkincisi, Hamit denen dünya yıldızına 60 dakika tahammül etmesi idi. Siz, 2 gollerin yenmesinde başrol oynayan Hamit’i nasıl oyundan almazsın..Üsteli bu adam Tuzlaspor’un manevi destekçisi..

Chedjou gol attı, fakat kendini oyundan attı. Aynı şekilde Yasin de. Bence bu 2 oyuncu yeni yıl tatiline erken gidemedikleri için tepkiliydiler sanki. Biliyorsunuzu Yasin’in ailesi Almanya’da.. Benim kuşkum doğru değilse ne peki?! O zaman; Chedjou değil de Yasin çok hatalı ve de kaprisli. Bruma’ya sanki birileri, “Kardeşim fiyatın çok yüksek, bonservis ücretin düşürmek için kötü oyna” der gibi; üzerine gizemli geçici ölü toprağı savurmuş..

1 hafta erken bitirilen (17 maç yerine 16 maç oynandı) Süper Lig’de son maçında Alanyaspor’u 5-1, kupada Tuzlaspor’a 3-2 yenilen Galatasaray 5 maçta 2 beraberlik 2 galibiyet, 1 yenilgi alarak kupada ve ligde ilk yarıyı idare etti.

Futbolumuzun 2002 sonrası karnesi, futbolumuzu Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nun 4. haftasında Tuzlaspor'a 3-2 yenildi. 5 golün atıldığı müsabakada 3 kırmızı kart çıktı. Bu sonucun ardından Tuzlaspor grupta puanını 9 yaptı ve liderlik koltuğuna yükseldi. Galatasaray 5 puanla 3. sırada kaldı. 18 Ocak Çarşamba günü Riekerink'in öğrencileri, deplasmanda Elazığspor ile kozlarını paylaşacak. Mavi beyazlı ekip ise, 24Erzincanspor'u evinde ağırlayacak.

Tuzlaspor: 3 Galatasaray: 2

28 Aralık 2016

Türkiye Kupa Grup E 2016/2017 swzonu 28.12.2016 20:30 günkü 4. Maç:

Tuzlaspor: Bekir Demircan, Orkun Dervişler, Volkan Geyik, Ferhat Çoban, Bülent Uzun, Tuncay Fındıkcı, Sadık Baş (Dk. 90+3 Melik Derin), Arif Şahin, Doğan Ateş, Kıvanç Salihoğlu (Dk. 81 Tolunay Yurtseven), Ozan Papaker (Dk. 74 Nihat Yılmaz)
İlk 11 Değeri : 1.200.000 EUR
Yedekler: Muhammed Kazım Önal-İbrahim Sevinç-Okan Duran-Nihat Yılmaz-Oğuz Aksoy-Melik Derin-Tolunay Yurtseven Giren
Çalıştırıcı: Aydın Kaldırım
Takım Değeri : 2.200.000 €
Galatasaray: Cenk Gönen, Cavanda (Dk. 34 Carole), Semih Kaya, Chedjou, Linnes, Hamit Altıntop (Dk. 60 Birhan Vatansever), De Jong, Yasin Öztekin, Bruma, Josue, Kerem Çalışkan (Dk. 82 Eren Derdiyok)
İlk 11 Değeri : 40.350.000 EUR
Yedekler: Eray İşcan-Hakan Balta-Lionel Carole-Wesley Sneijder-Gökay Güney-Birhan Vatansever-Eren Derdiyok
Çalıştırıcı : Jan Olde Riekerink
Takım Değeri : 111.100.000 €
Goller: Dk. 45 Chedjou, Dk. 70 Linnes (Galatasaray), Dk. 51 Arif Şahin, Dk. 53 Tuncay Fındıkcı, Dk. 58 Ozan Papaker (Tuzlaspor)
Kırmızı kartlar: Dk. 56 Chedjou, Dk. 61 Yasin Öztekin (Galatasaray), Dk. 71 Doğan Ateş (Tuzlaspor)

G.Saray 45. dakikada Chedjou'nun kafa golüyle devreyi 1-0 önde kapatırken ne olduysa 50. dakikadan sonra oldu.

Tuzlaspor'un Golleri Art Arda Geldi:

Konuk ekip Tuzlaspor 2 dakika arayla bulduğu 2 golle G.Saray karşısında yenik durumdan 2-1 galip duruma geldi. 51'de Arif Şahin'in golüyle skoru eşitleyen ev sahibi takım, 53'te Tuncay Fındıkçı ile 2-1 öne geçti.

Chedjou hem kendini hem takımını yaktı:

45. dakikada kafa golüyle G.Saray'ı öne geçiren Aurelien Chedjou 55. dakikada kırmızı kart gördü. Doğan Ateş'in karın boşluğuna basan Chedjou, hakem Alper Ulusuy tarafından direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
10 kalan rakibi karşısında ataklarına devam eden Tuzlaspor 58'de Ozan Papaker 3. golü de buldu.

G.Saray 9 Kişi Kaldı!
G.Saray, 61. dakikada Yasin Öztekin'in ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle 9 kişi kaldı. Rakibinin bileğine basan Yasin öztekin ikinci sarının ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

G.Saray'da 70. dakikada sahneye çıkan Martin Linnes farkı 1'e indirse de bugol Cimbom'a yeterli olmadı. Tuzlaspor da Doğan Ateş'in 71. dakikada ikinci sarıdan kırmızı görmesiyle maçı 10 kişi tamamladı.

İyi haber: “Çin'den Podolski'ye müthiş teklif!

Çin Süper Ligi'ni şampiyon tamamlayan Guangzhou Evergrande takımı, Galatasaray'ın Alman yıldızı Podolski için 20 milyon Euro bonservis bedelini gözden çıkardı. Çinliler, Poldi'ye de yıllık 9 milyon Euro vermeye hazırlar.” Bu transfer Galatasaray’ı düzlüğe çıkartır.
Bir iyi haber de, şu Bruma’nın fiyatı düşmezden satılması olur..

Türkiye Spor Toto Süper Lig 2016/2017 Turgay Şeren sezonu 25.12.2016 19:00 günkü 16. Maç:
Galatasaray: 5 Aytemiz Alanyaspor: 1
25 Aralık 2016

Riekerink olayı:

Deniyor ki 22 Aralık 2016 günü; “İnanılmaz! Kadroya girmeden 5 milyon TL..Umut Gündoğan, Jem Karacan ve Endoğan Adili... Bu 3 oyuncu, Galatasaray’ın TFF’ye bildirdiği kadroda yer almıyor. Ama onlar Florya’da idmana çıkmaya devam ediyorlar ve yıllık maliyetleri 5 milyon Lira’yı buluyor.”

Kim neden oldu buna? Önceki çalıştırıcılar. Doğrusu; her gelen çalıştırıcı geldiğinde transfer istemesi yaklaşımıdır, futbolumuzun darbe yemesi. Türk futboluna zarar veren meczup yorumculardan sonra en çok zarar veren bu duruştur. Galatasaray’a bakıyorun Riekerink dışında herkes bu duruşu sergilemiştir. Takıma bu bağlamda katkı veren kimliktir, çünkü olanları oynatmaya çalışıyor ve de aldığı Ziraat , Süper kupa, Avrupa hazırlık turnuvalarında aldığı kupa ile 3 kupa ve bugün Süper Lig’de zirvede.

İşte bu adamı göndermeye çalışıyorlar. Aynı günün haberi: “ Galatasaray'dan Slaven Bilic ve Didier Drogba harekatı..Jan Olde Riekerink’in yetersizliği sonucu Galatasaray, West Ham United’ın yollarını ayırmasını beklediği Slaven Bilic’i gündemine aldı. ABD’de Montreal Impact ile sözleşmesi biten Didier Drogba’ya da teklif yapılacak.”

Biliç konusunda yanlış yapılıyor. Biliç’te ben teknik adam ağırlığı ve ciddiyeti görmüyorum, çocuksu, saf ve temiz bir görüntüsü veriyor. İkincisi; görece başarılıl. Yani sürdürülebilir başarıyı yakalaması zor.. Ben Riekerink’i geleceğin yatırımı olarak görüyorum. Bu nedenle Drogba’yı yardımcısı ve oyuncusu olarak yanına veririm. Çünkü Drogba’nın bitmişi bile iş bitirir..

Evet; Bazı aklı evveller, “Galatasaray’ın teknik direktörü yok” demeye başladılar. Bu eklıevveller, 4 ay önce göklere çıkardıkları Riekerink’i, şimdi çıkardıkları noktadan yere bırakıyorlar. Bilmedikleri bir şey var, o yükseklikten bıraktıkları Riekerink onlaraın kafasına düşüp güdümlü beyinlerini parçalayacak..

Bir üzücü ve kahredici haber de Şehmus Özer’den geldi: 2 gündür kayıp olan ve kendisinden haber alınamayan Amed Sportif’in takım kaptanı Şehmus Özer, trafik kazasında hayatını kaybetti.

Amed Sportif Faaliyetler takım kaptanı Şehmus Özer, kendi kullandığı araçla 100 metrelik uçuruma yuvarlanarak, hayatını kaybetti.

İHA'nın haberine göre kaza, gece saat 01.00 sıralarında, Malatya ile Elazığ'ı birbirine bağlayan ve kestirme yol olarak kullanılan Gözeli-Sivrice karayolunun 25'inci kilometresinde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Amed Sportif Faaliyetler kaptanı Şehmus Özer, idaresindeki 35 SEH 77 plakalı ciple Malatya'dan Diyarbakır istikametine seyir halindeyken kar ve buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkan araç, yaklaşık 100 metrelik uçuruma yuvarlanarak, dere yatağına düştü. Kazada, araçta yalnız olduğu öğrenilen Özer, olay yerinde hayatını kaybetti.

Beşibiryerde futbolcu:

Diyarbakırlı 5 kardeş, profesyonel liglerde forma giyerek bir ilke imza attı. Dünya futbolu, aynı anda yeşil sahalarda top koşturan 2-3 kardeşi gördü ancak 5 profesyonel kardeş belki de sadece Türkiye’de yaşıyor... Diyarbakırlı Özer kardeşler 4’ü golcü, 1’i de kaleci olarak profesyonel liglerde ter döküyor. Şehmus Özer (34) Altay, Sadettin Özer (30) Yeni Amasya, Cihan Özer (28) Çarşamba, kaleci Zülküf Özer (26) Erciyes ve Nezir Özer (23) Pazarspor takımlarının formasını giyiyor. Evin en küçük kardeşi Oktay Özer de Erganispor’da profesyonel olmak için mücadele ediyor (HTSPOR/Ahmet Yukuş04 Ağustos 2014)

Galatasaray’da genç yıldızlar; Mustafa Kapı ve Mert Yılmaz;

Galatasaray'ın A Takım formasını henüz 14 yaşında giymeyi başaran Mustafa Kapı, alt yaş kategorilerinde dikkat çekici bir performans sergilemeye devam ediyor..Sarı kırmızılı teknik heyet tarafından alt yapıda üzerinde en çok durulan isimlerden olan Kapı, dün oynanan Tepecikspor maçında da adından söz ettirmeyi başardı. Takımının 2-1 galip geldiği karşılaşmada ilk golün asistini yapan Mustafa Kapı, ikinci golün de hazırlayıcısı oldu. Kapı, mücadelede 17 numaralı formayı giydi. Karşılaşmada Mert Yılmaz da attığı iki golle teknik heyetten alkış aldı.

Ve; 1990-92 yılları arasında Galatasaray’da oynayan Iosif Rotariu’nun yeğeni Dorin:

Bir davet üzerine Didim'e giden Gheorghe Hagi, burada taraftarların ilgisi ile karşılaştı. Bir taraftarın, "Senin gibi oyuncu bir daha gelmedi" sözleri üzerine Hagi'nin verdiği, "Gelecek gelecek. Başkan'la konuştum" sözleri herkesi heyecanlandırdı..Hagi'nin bahsettiği ismin Dinamo Bükreş'te forma giyen Iosif Rotariu'nun yeğeni Dorin olduğu iddia edildi.

Evet; Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor 5- 1 yenerek Ligin ilk yarısını başarıyla kapattı, 1 maç eksiği ile:

Galatasaray’da Eren Derdiyok topa gitmiyor, topun kendine gelmesini istiyor. Top da onu dinlemeyince Eren Derdiyok, Eren Derdivar’a dönüşüyor. Bu tür maçlar çok önemli maçlar, çünkü 3 puan getiren dediğiniz ama beklenmedik şekilde 3 puan götüren maçlar. Galatasaray sahanın en iyi adamı Hollandalı De Jong’a Hollandalı Sneijder’in gönderdiği ve De Jong’un da filelere gönderdiğinde maçın 30. dakikası idi.

Dedim ki GS şimdi geri yaslanır 10 dakika sonra gol yer dedim ve inanın 10 dakika sonra golü yedi. Neyse 45’de Alanyaspor’un Alanyaspor’a attığı gol ile ilk yarı 2-1 Galatasaray lehine sonuçlandı.

İkinci yarı Galatasaray daha iyi idi ve goller geldi.. Futbolcular da geri geldi. Hani Lig’in ilk yarısının başında var olan, ortasında yok olan ve ilk yarının sonunda ortaya çıkan Galatasaray’ın topçuları geri geldi.

Üst-üste gelen goller ve sonuş; 5-1 GS lehine sonuçlandı. Ve 1 hafta önce kapanan ilk yarı Ligi 3.bitirdi. Lider Başakşehir ile fark 3 puana indi. Ha bu maç, Bruma gününde olsa maç 8-1 biterdi en az..

Haa, bir de futbol provakatörü 2 zart; 9. dakikada Bruma atılmalı idi diyor. Bruma çok pis ve de saldırgan İspanyol oyuncu Carlos Garcia Badias Bruma’ya faul yapıyor, hızlı Bruma bu durumdan kurtulmak için el ve kol hareketliliğinde saldırgandan kurtulmak ister ve sarı kart görür. Bu kesin kırmızı imiş ve bu hakemleri içeriden birileri GS lehine yönlendiriyormuş.. Bugünkü maçı da bu nedenle almış..

Sizin Allah Berlanızı.. Yahu, ondan sonra bu adamın yaptıklarının, diğer Alanyaspor topçularını yaptıklarının kırmız olduğunu neden görmüyorsunuz? Biri diyor ki; “Sneijder bugün Riekerink’i kurtarmak için oynadı. Bence tetikçdir..” diyecek kadar ahlaksız bunlar..Eyyy yetkililer, Türk futbolunun kurtuluşu bu şereflilerden kurtulmakla olasıdır, lütfen görün..

Vesselam kısa kelam; böylelikle GS, Alanyaspor ile 2 maç yapmış ve 2 maçı da 4 farklı kazandı(6-2 ve 5-1)..

Unutmayayım; Bu Alanyaspor küme düşmeye en uygun takım. Eğer devreye, Mevlüt Çavuşoğlu devreye girmez ise kardeşnin başkanlığını yaptığı bu takım küme düşer. düşününü bir zaman bir kentin takımı AKP’li ünlü Başbakan yardımcısının koruması altında iken Süper Lig’i zorluyordu, sonrası bildiğiniz gibi 2. Lige kadar düştü..

Canım Manisaspor vr Bülent Arınç..Anlacağınız; dinden geçinenler futboldan da geçinir oldu. Bunların en somutu Başakşehir ve Başkanı Göksel Gümüşdağ denen bir elektrik teknisyeni- Ki Kulupler Birliğinin de başkanı- Şimdi bu arkadaş çıkmış “Video hakem” uygulaması getirmeye çalışıyor. Getirirler, fakat bunu kendi takımı için işletirse ben ne olayım.

Video Hakem nedir? Video hakemlik nerelerde kullanıldı?

Video Hakemlik daha önce Amerikan Rugby liglerinde kullanılan, hakem tarafından görülemeyen veya kesin sonuca ulaşılması sağlanan bir sistemdir.

Video hakemliğin bir benzeri at yarışlarında foto-finiş diğer adıyla Photo-Finish sistemidir. Bu sistemin Video hakemliğinden tek farkı Fotoğraf çekimidir.

2016 yılında 13.'sü düzenlenen 13. FIFA Kulüpler Dünya Kupası maçları Japonya'da gerçekleşti. Yarı final maçında, Güney Amerika Futbol Konfederasyonunun (CONMEBOL) gerçekleştirdiği Libertadores Kupası'nın şampiyonu Kolombiya takımı Atletico Nacional ile ev sahibi takım kontenjanından turnuvaya dahil olan Japonya Birinci Ligi şampiyonu Kashima Antlers karşılaştı.

Suita Stadında ( Osaka ) gerçekleşen karşılaşmada, 31.dakikada bir ilk gerçekleşti. Karşılaşmanın hakemi Hakem Viktor Kassai ceza sahasında yaşanan pozisyonda oyunu durdurdu ve futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.Hakem Viktor Kassai, Atletico Nacional ceza sahasında yaşanan pozisyonu, FIFA organizasyonlarının bir futbol karşılaşmasında ilk kez video hakem sistemi sayesinde yeniden izledi ve penaltıya hükmetti.

Stat: Ali Sami Yen Aslantepe Türk Telekom Arena
Hakemler: Halis Özkahya -Mustafa Emre Eyisoy-Ceyhun Sesigüzel
Galatasaray: 1 Fernando Muslera-22Hakan Balta -23Lionel Carole-26Semih Kaya -55Sabri Sarıoğlu-7Yasin Öztekin-8Selçuk İnan Çıkan Oyuncu46'-10Wesley Sneijder Gol Sarı Kart-20Bruma Sarı Kart-34Nigel de Jong Gol Sarı Kart-9Eren Derdiyok Çıkan Oyuncu73' Gol
İlk 11 Değeri : 63.000.000 EUR
Yedekler: 19Cenk Gönen-14Martin Linnes-21Aurelien Chedjou-39Luis Cavanda-5Hamit Altıntop Giren Oyuncu46' -30Josue Giren Oyuncu73' Gol -25Berk İsmail Ünsal
Takım Değeri : 111.100.000 €
Çalıştırıcı: Jan Olde Riekerink
Aytemiz Alanyaspor: 37Zdenek Zlamal-3Berkan Emir -13Carlos Garcia Badias Sarı Kart-21Fabrice N'Sakala -33Abdoulaye Ba -89Lamine Gassama Çıkan Oyuncu57' Kendi Kalesine Gol-7Efecan Karaca Çıkan Oyuncu54'-10Emre Akbaba -23 Daniel Joao Santos Candeias-88Taha Yalçıner -8Sajjad Shahbazzadeh Çıkan Oyuncu85' Gol
İlk 11 Değeri : 12.350.000 EUR
Yedekler: 1Haydar Yılmaz -4Birol Parlak-15Nuru Sulley -20Erhan Kartal Giren Oyuncu57' Sarı KartÇift Sarıdan Kırmızı Kart-14Gökay İravul Giren Oyuncu85' -19Rauf Öktem-9 Jonathan Serge Folly AyiteGiren Oyuncu54'
Takım Değeri : 31.200.000 €
Çalıştırıcı: Hüseyin Kalpar
Kırmızı Kart: Aytemiz Alanyaspor, 89. dakikada Erhan Kartal
Goller: Dk. 30 De Jong, Dk. 45 Gassama (Kendi kalesine), Dk. 51 Sneijder, Dk. 55 Eren Derdiyok, Dk. 80 Jouse (Galatasaray), Dk. 39 Sajad (Aytemiz Alanyaspor)

Gollerin öyküsü:

  1. 1- 30'Sneijder'in kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında boş durumda kalan de Jong'un kafa vuruşu ağlara gitti; 1-0. Nigel De Jong son golünü Milan’da iken, 620 gün önce 15 Nisan 2015’te Sampdoira’ya atmış.
  2. 2- 40'Hızlı gelişen Alanyaspor atağında Berkan'ın sol kanattan yaptığı ortada Sajjad Shahbazzadeh kafayla topu ağlara gönderdi; 1-1. Burada hata yapan Sabr’yi uzun süre ıslıklayan seyirci ayıp etti.
  3. 3- 45'Gelişen Galatasaray atağında Selçuk'un ceza sahasında yaptığı ortada Gassama topu kendi ağlarına gönderdi; 2-1.
  4. 4- Galatasaray, 50. dakikada Arena'da Aytemiz Alanyaspor'a karşı üçüncü golü Sneijder ile buldu. Hollandalı futbolcu, Yasin'in asistinde ceza sahası çizgisine yakın bir noktadan jeneriklik bir gol attı; 3-1.
  5. 5- Karşılaşmanın 55. dakikasında Sneijder'in pasında Eren Derdiyok bekletmeden vurdu ve rakip ağları sarstı. Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor'a karşı 4-1 önde... Öte yandan Eren, attığı bu golle Süper Lig'de bu sezon 7 gole ulaştı.
  6. 6- 73'te Eren Derdiyok'un yerine oyuna giren Joseu, 80. dakikada kendisinin ilk, Galatasaray'ın ise 5. golünü atarak skoru 5-1'e getirdi.

Galatasaray ve Alanyaspor ilk kez; 06.01.2013 19:00 günkü hazırlık maçında Alanya’da karşı-karşıya gelmişler ve maçı 6-2 Galatasaray kazanmış. Maçın gollerini Galatasaray’dan; Burak Yılmaz(32), Aydın Yılmaz(42, 58) John Elmander(57, 69) ve Albert Riera(64), Alanyaspor gollerini; Semavi Özgür(40) ve Adem Gökçe(23) atmış. Alanyaspor 2012-2013 sezonu Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta oynuyordu. O sezon Balıkesirspor şampiyon oldu, Alnyaspor ise ligi 9. bitirdi. DenizliBBSK ve efsane Şekerspor 3. Lige düştü. Aynı sezon; Galatasaray, Fatih Terim ile 71 puanla Süper Lig şampiyonu, Aykut Kocamanlı Fenerbahçe 61 puanla ikinci, Samet Aybabalı Beşiktaş 58 puanla üçüncü ve Ertuğrul Sağlamlı Bursaspor 55 puanla dördüncü olmuş. Başakşehirspor, Orduspor ve Mersin İdman Yurdu küme düşmüş.

Stat: Alanya Oba Stadı
Hakemler: Şeref Taştan
Alanyaspor: 55 Kadir Tütüncü-46'-4Tanju Yavuz-17Adem Gökçe-7Rıza Şen-8Cihan Özkaymak 64'-10Mehmet Öncan-11Mutlu İlengöz-12Semavi Özgür64'-18Tayfun Seven81'-42Kazım Dülger-61Can Parlayan
İlk 11 Değeri : 1.600.000 EUR
Yedekler: 99Levent Taşkın46'-3Mehmet Balban64' -77Abdullah Eryılmaz64'-98Ünal Noyan81'
Çalıştırıcı: Ali Haydar Durusoy
Galatasaray: 86Ufuk Ceylan-46'-13Dany Nounkeu 79'-22Hakan Balta 46' -26Semih Kaya-55Sabri Sarıoğlu-7Aydın Yılmaz 11Albert Riera 79'-35Yekta Kurtuluş-50Engin Baytar 71'-17Burak Yılmaz 52'-19Umut Bulut 46'
İlk 11 Değeri : 50.100.000 EUR
Yeedekler: 67Eray İşcan46'-5Gökhan Zan79'-33Çağlar Birinci79'-6Ceyhun Gülselam 71'-8Selçuk İnan46'-52Emre Çolak52' -9Johan Elmander46'-90Sercan Yıldırım Giren Oyuncu69'
Çalıştırıcı: Fatih Terim

Türkiye Kupa Grup E 2016/2017 Turgay Şeren sezonu 21.12.2016 20:30 günkü 3. Maç:


Galatasaray: 2 Tuzlaspor: 1
21 Aralık 2016
Tuzlaspor, az daha Galatasaray’ı tuzla buz etti. Aslında etmedi değil ha..Hamit , çok gayret etmesine karşın, futbol mantalitesini yitirmiş olmalı ki hiç toparlanamıyor,

Stat: Ali Sami Yen Aslantepe Türk Telekom Arena
Hakemler: Volkan Bayarslan, Bülent Gökçü, Arkın Akgöl (Dk. 28 Serkan Ergün)
Galatasaray: Cenk Gönen, Cavanda, Semih Kaya, Chedjou, Linnes, Hamit Altıntop (Dk. 65 Sneijder), De Jong, Sabri Sarıoğlu, Josue, Bruma, Eren Derdiyok
İlk 11 Değeri : 41.950.000 EUR
Yedekler: Eray İşcan-Lionel Carole-Selçuk İnan-Wesley Sneijder-Gökay Güney-Birhan Vatansever-Berk İsmail Ünsal
Çalıştırıcı: Hollanda Jan Olde Riekerink
Tuzlaspor: Bekir Demircan, Orkun Dervişler, Volkan Geyik, Okan Duran, Bülent Uzun, Tuncay Fındıkcı, Sadık Baş, Arif Şahin, Doğan Ateş (Dk. 81 Ferhat Çoban), Kıvanç Salihoğlu (Dk. 65 Tolunay Yurtseven), Ozan Papaker (Dk. 89 Oğuz Aksoy)
İlk 11 Değeri : 1.150.000 EUR
Yedekler: Muhammed Kazım Önal-Ferhat Çoban-
İbrahim Sevinç-Nihat Yılmaz-Baran Yardımcı-Oğuz Aksoy-Tolunay Yurtseven
Goller: Dk. 68 Sabri Sarıoğlu, Dk. 90+1 Josue (Penaltıdan) (Galatasaray), Dk. 75 Ozan Papaker (Tuzlaspor)

Gollerin öyküleri:

68. dakikada Galatasaray, mücadelede öne geçti. Hızlı gelişen ev sahibi takım atağında, Eren Derdiyok'un pasıyla sağdan ceza sahasına giren Sabri Sarıoğlu'nun savunmadaki Okan Duran'dan sıyrıldıktan sonra sağ ayağının dışıyla uzak köşeye gönderdiği top, filelerle buluştu: 1-0
75. dakikada konuk ekip Tuzlaspor, ofsayt golü ile mücadeleye eşitlik getirdi. Arif Şahin'in ara pasıyla savunma arkasına sarkan Sadık Baş, kaleci Cenk Gönen ile karşı karşıya kaldı. Araya giren Sabri Sarıoğlu'nun uzaklaştıramadığı top, Ozan Papaker'in önünde kaldı, altıpas gerisinden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-1
90.dakikada Galatasaray'da rakip ceza sahası içinde Semih Kaya, Okan Duran'ı geçmeye çalıştığı pozisyonda yerde kaldı. Hakem Volkan Bayarslan, penaltı kararı verdi.90+1.dakikada penaltıyı kullanan Josue, takımını yeniden öne geçirdi: 2-1

Osmanlıspor: 2 Galatasaray: 2
18 Aralık 2016

Türkiye Spor Toto Süper Lig 2016/2017 Turgay Şeren sezonu 18.12.2016 19:00 günkü 15. maç:


Ridvan Dilmen’in beni haklı gösteren şu değerlendirmesine yer vererek yazıma başlıyayım:

[[Yorumcu Rıdvan Dilmen, Osmanlıspor - Galatasaray maçını değerlendirirken çarpıcı ifadeler kullandı. Dilmen, Galatasaray'ın aldığı 1 puanla ilgili "iyi sonuç" derken Osmanlıspor'un ismine ise karşı olduğunu belirtti.

Dilmen'in açıklamaları şu şekilde: ‘Osmanlıspor isminin verilmesine karşıyım. Şunu belirtmem lazım ki; tarihimizle gurur duyan birisi olarak Osmanlıspor adının bir futbol kulübüne verilmesine karşıyım. Bu isme karşı küfür de edilebilir.]]

Osmanlıspor’un onursal başkanı Melih Gökçek’in anlamsız ve kelalaka yanıtı: Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in "Osmanlıspor adının bir futbol kulübüne verilmesine karşıyım. Bu isme karşı küfür de edilebilir" sözlerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten cevap geldi..Konuyla ilgili Rıdvan Dilmen'i eleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 'Olmadı Rıdvancım olmadı' diye başlayarak Dilmen'e cevap verdi..Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Gökçek, şunları yazdı: Rıdvan Dilmen 'Osmanlıspor adının bir klübe verilmesi olmaz' demiş. 'Bu isme küfredilebilir.' demiş... Olmadı Rıdvancım olmadı çünkü sahada oynayan futbolcunun adı, Abdullah, Muhammed, Rıdvan, Ali, Osman, Ebubekir, Abdurrahman vs. olabilir..Rıdvancım senin mantığına göre küfür yememek için bu futbolcuların ya futbolu bırakması ya da isimlerini değiştirmesi lazım değil mi? İsmi mğbarek, adı güzel Rıdvancım... Sen futbolcu küfür yememek için mi bıraktın? Söylediğimizin mantığı olmalı. Seni seviyoruz.

Eleştiri salt Ridvan’dan gelmiyor: Hurriyet’inAnkara Eki’inden Eray Görgülü ‘Gençler sefere mi gidiyoruz!’ ara başlıklı yazısında diyor ki;

[[ Osmanlıspor’un Facebook’ta 130 binin üzerinde takipçisi olan “Osmanlıspor FK” adında bir taraftar topluluğu sayfası var. Sayfanın kapağında da at üstünde kılıçlı Osmanlı askerlerinin tasvir edildiği bir fotoğraf var.

Avrupa Kupası kuralarında Fenerbahçe’ye Rus rakip çıkınca da şöyle yazmışlar: “Bu sefer Rusların cariyelerini değil, kendilerini Dick’esiniz. @Fenerbahce”
Fenerbahçe Teknik Direktörü’nün adı Dick Advocaat ya, oradan gönderme yapıyorlar..Türkiye’de kadına şiddet başını alıp da gitmişken, işin içine ‘cariye’ falan katıp da kadın bedeni üzerinden, en hafif tabirle ‘seviyesizlik’ yapan bu grupta bu tür paylaşımlara dur diyecek akıllı bir yönetici arıyorum. O da olmazsa, Osmanlıspor yöneticilerinin bu duruma müdahale etmesini umuyorum.
Son olarak da, AK Parti Grup toplantısında “Ya Allah Bismillah Allahu Ekber” diye slogan atan gençlere esprili bir şekilde yanıt veren Başbakan Binali Yıldırım’dan alıntı yapıyorum: “Gençler sefere mi gidiyoruz.” ]]

Maç; buz zeminde oynandı. Maç, resmen katlı kavşağın-ki kim olduğunu anladınız- zemin oyunuyla oynandı. Saha resmen Osmanlıspor’un alışık olduğu kötü halde kasıtlı olarak bırakılmış. Sahadan şüphelnen Riekerink sahayı görmek istiyor ve İbrahim adında Melih Gökçek izin vermiyor.. Çakaaaal…

Ve Serdar Azizi bu zeminde sakatlanarak sezonu kapattı..Senin katlı kavşak Allah belanı..

Türk futbolu, siyaseti kirletenler tarafından kirletilmeye devam ediyor..İş hayatında, sosyal hayatta başarılı olamayna çocukalar babaları futbolu satın alıyorlar, oynayanları seyretsinler... Bırakın futbol takımını almayı, federasyon satın alınıyor, federasyon.. Yazık TFF’ nin yönettiği futbola..

Şu haber bazı gerçekleri anlatıyor:

{{ Müteahhitlerden hafriyat eleitirisi..Kuluplere değil Belediyelere gitsin.. Türkiye’nin farklı illerindeki müteahhitler ve inşaat sektörü temsicileri, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu’nda düzenlenen “Türkiye İnşaat Sektörü Çalıştayı”na katılarak sorunlarını tartıştı.

Açılışta konuşan İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Belediyeler noktasında ciddi sorunlarımız var. OECD ülkeleri sıralamasında 94. sırada olmamız zaten çok teferruat konuşmamıza gerek bırakmıyor. Etrafı park olan yerlerle ilgili yeni bir vergilendirme, projelerde olmamasına rağmen yeni çöp konteynerleri yerleri filan isteme, değişik değişik uygulamalar belediye meclislerinin kafalarına göre aldığı kararlarla adına ‘harç mı’ dersiniz ‘haraç mı’ dersiniz ne derseniz deyin.

Bir kısım uygulamalar sektörü ciddi mana da rahatsız etmekte. Son dönemde Büyükşehir Belediye başkanımıza arz etmemize, ilgili muhataplarla görüşmemize rağmen çözemediğimiz bir konu da toprak döküm meselesi. İnşallah 2017 de çözeceğiz. Haklı olarak üyelerimiz diyor ki ben inşaata başlarken bir toprak hafriyatı yapıyorum 20 bin lira hafriyata veriyorum. Adam kepçesini, makinesini getiriyor vergi veriyor.

5 kuruş vermeden Allah’ın boş dağına döktün diye 30 bin lira vermek zorunda kalıyorsun. Hakikaten çok doğru adil ve meşru bir işlem değil. Bunun derhal düzeltilmesini istiyoruz. Bu paranın da affınıza sığınarak söylüyorum uyduruk spor kulüplerinin değil, ciddi bir gelirse İstanbul’da olduğu gibi belediyenin veya maliyenin kasasına girmesini talep ediyoruz. Vergi ve SSK ile ilgili sorunları biliyorum. Bakan beye rapor arz etmiştik. Yine arz edeceğiz..” }}

Şunu sormalı; Keçiörengücü, Osmanlıspor vb takımlar ve de Akhisar, Başakşehir, Sancaktepe, Ümraniyespor gibi Belediyespor takımları nasıl ve kimler tarafından besleniyor?

Maç güzel oldu; 2 takım da müthiş ataklar geliştirdiler. Topa sahip olamada ilk 5’e giren 2 takımdan, Osmanlıspor bu buzlu kötü sahaya alışık olan Osmanlıspor daha fazla topa sahip oldu, fakat; Türkiye’de en çok şut atan Galatasaray ise yine en çok şut atan takım oldu ve karşılıklı dengeler maçı 2-2 dengede tuttu.

De Jong çok iyi idi; takımı kurtardı. Muslera sadece iyi idi, çünkü ikinci golü kurtarabilirdi seyretti, fakat 2 önemli kurtarış yaparak beraberliğe katkısı oldu, aslında galibiyete katkısı olabilirdi. Bruma yerinde çakılı oynadı, çünkü sakatlanırım diye korktu ve hız yapamadı. Yasin, golünü attı o da yattı; çok kötü idi. Kısacası De Jong dışında herkes vasattı.

Galatasaray’ın en büyük kaybı Serdar Aziz’in sakatkanması oldu ve goller de bu nedenle geldi. Semih ısınmadan maça Serdar’ın yerine 25. dakikada girdi ve 35’te ısınmadan gole neden oldu. 86’da ikinci gole neden oldu, fakat 87’de attığı şahane gol ile 2-2’yi yakaladı.

Eğer saha rezil edilmesi, salt Galatasaray’ı oynatmamak içi, maç dasha güzelleşirdi, 2 takımda güzel oynayarak. Belki de Osmanlıspor galip gelebilirdi.

Hiçbir spor programındaki yormcu histeri nobetlerini izlemiyerek, doğru Barcelano ve Deportivo maçlarına gittim. Evet; önce; Deportivo’da Galatasaray’ın oynatamadığı ve 2016-2017 sezonu İspanya RC Deportivo de La Coruña’ya transfer olup harikalar yaratan Emre Çolak’ı Osasuna karşısında izledim. Orta sahada adeta Maestro gibi maçı yönetti ve 2-0 kazandılar. Evet; El Turco denen Deportivo’da bir Türk, o da Emre Çolak..

Emre sıradan bir takımda oynamıyor: La Liga, kimilerine göre Avrupa’nın en büyük ligi fakat bu büyüklüğe rağmen Barcelona ve Real Madrid hegemonyasından dolayı bugüne kadar sadece 9 takım şampiyon olabilmiş. Bu 9 şampiyondan biri de yakın bir zamanda 1999–2000 sezonunda efsane koçu İrureta yönetiminde ve yine efsane golcüsü Roy Makaay önderliğinde şampiyon olmayı başaran La Coruna kentinin takımı Deportivo.

Aynı Deportivo 2004 yılında bu kez Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kadar çıkmayı başarırken çeyrek finalde o zamanların ünlü İtalyan devi Milan’ı 4-1 mağlup olduğu maçın rövanşında kendi evinde 4-0 yenmeyi başararak turu geçmeyi ve tüm dikkatleri üzerinde toplamayı başarmıştı.

El Turco’nun öyküsü:

Deportivo’ya ‘El Turco’ denmesi ve tribünlerinde sürekli Türk bayraklarının gezmesi olayına ilişkin hikayeye gelirsek; kulübe bu ‘El Turco’ yakıştırmasını yapan ezeli rakipleri komşu kentin takımı Celta Vigo’lular ve onlarda bunu benimsemişler..Tabi bunun sebebine gelirsek; Deportivo’nun bulunduğu Galicia(Galiçya) bölgesinde daha evvel Türk’lerin yaşadığı rivayet edilmiş. Çok uzun yıllardır Deportivo ile Celta taraftarları arasında önemli bir rekabet süre gelmiştir.

Yaklaşık 20 yıl önce Celta taraftarı Deportivo taraftarına ‘Türk’, Deportivo’lular ise Celta taraftarına ‘Portekizli’ yakıştırmasını yapmışlar. Bu sıfatlar verilirken amaç aşağılamak olsa da bu sıfatları taraftarlar çok sevmiş ve benimsemişler..

Çok sayıda Portekizli’nin yaşadığı Vigo kentinin Celta taraftarı Portekizli ünvanına tam anlamıyla kalben bağlı. Hatta kentte çok sayıda Portekiz taraftar derneği var. Buna karşın La Coruna’da ise Türk bayraklarının göndere çekildiği dernekler var. Deportivo’nun oynadığı her maçta tribünlerde çok sayıda Türk bayrağı yer alıyor. La Coruna taraftarının nasıl Türk olduğuyla ilgili de şöyle bir öykü var;

Osmanlı’nın büyük denizcisi Barbaros Hayrettin Paşa Akdeniz’e hükmettiği sıralarda İspanya sahillerine kadar ulaşmış. Galicia bölgesinin yiğitlikle ünlü gençleri de Barbaros’a büyük destek vermişler. Bu iş birliği komşu kent Vigo’da çok tepkiyle karşılaşmış ve La Coruna’lılara ‘Türkler’ demeye başlamışlar. La Coruna’lılar da Portekizli’lerle yakınlık içinde olan Vigo’lulara ‘Portekizli’ demişler.

Deportivo’nun her maçında birçok Türk bayrağı asılırken, Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Panathinaikos maçında 20 metrelik bir Türk Bayrağı ve yanında yüzlerce Türk bayrağı Deportivo tribünlerinde yer almış ve Yunan takımının oyuncuları sahaya çıktıklarında bu durum karşısında adeta şok olmuşlardı.

Özellikle Celta ile oynanan maçlarda Türk vurgusunu daha fazla yapan Deportivo taraftarı, Celta deplasmanına her gittiğinde ‘Türkler Dışarı’ sloganlarıyla karşılaşıyorlar. Kendilerine Türk demeyi bir onur olarak gören bu insanların sayısı La Coruna kentinde hiç de azımsanmayacak ölçüde.

Sonra Barcelano- Espanyol maçına gittim. Yine bir Galatasaray’ın tutamadığı-oynatamadığı Arda Turan’ı izlemek için, fakat yedeki oynamadı.. 2011-2012 sezonu Atletico Madrid’e, ordan da 2015/2016 sezonu Barcelano’ya transfer olan ve İspanya’da oynadıkları bize yeten, harikalar yaratan Arda’yı izlememek şansızlık..

Stat: Osmanlı
Hakemler: Hüseyin Göçek, Kemal Yılmaz, Serkan Ok
Osmanlıspor FK: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Prochazka, Muhammed Bayır, Umar (Dk.90 Adam Maher), Mehmet Güven, Musa Çağıran, Papa Alioune Ndiaye Badou Ndiaye, Regattin (Dk.82 Regattin), Pierre Achille Webo Kouamo (Dk.87 Diabate)
İlk 11 Değeri : 21.900.000 EUR
Yedekler: Hakan Arıkan-Lukasz Szukala-Aykut Demir -Erdal Kılıçaslan-Adam Maher- Cheick Tidiane Diabate-Dzon Delarge Giren Oyuncu82'
Takım Değeri : 54.750.000 €
Çalıştırıcı: Mustafa Reşit Akçay
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Serdar Aziz (Dk. 25 Semih Kaya), Hakan Balta, Carole, Selçuk İnan, De Jong, Sneijder (Dk.90 Chedjou), Yasin Öztekin (Dk.77 Linnes), Bruma, Eren Derdiyok
İlk 11 Değeri : 62.750.000 EUR
Yedekler: Cenk Gönen-Martin Linnes-Aurelien Chedjou-Semih Kaya-Luis Cavanda-Hamit Altıntop-Josue
Takım Değeri : 111.100.000 €
Çalıştırcı: Jan Olde Riekerink
Goller: Dk.3 Yasin Öztekin, Dk.87 Semih Kaya (Galatasaray), Dk.35, Dk.86 Webo (Osmanlıspor)

Beşiktaş'ta saldırının gerçekleştirildiği yere 'Şehitler Tepesi' adı verildi..Beşiktaş Belediyesi Meclisi bu sabah yaptığı olağanüstü toplantı sonrası aldığı kararla saldırının yaşandığı ve 'Beleştepe' olarak bilinen yerin ismini 'Şehitler Tepesi' olarak değiştirdi.

Doğru bir karar. Terör evrensel tehlike ise; 10 Ekim 2015’te Ankara- Tandoğan meydan’ında düzenlenen Barış mitingi’nde 102 şehitin verildiği Tandoğan’ın adı “Anadolu Meydanı” olmuştu Nisan 2015’te. Ben adın “ Anadolu Barış Meydanı” yapılsın diyorum.

Futbolu futbol olmaktan çıkaran, onun evrensel barış olgusunu hiçe sayıp, halkların ortak coşkusunu yok etmeye çalışan; her şeyi, ama her şeyi, yani tüm değerleri ishal olmuş beyinleriyle yok eden futbolun provakatörleri iş başında:

Adamların derdine bakar mısınız; ülke kan gölüne dönüşmüş, herkes yas içinde o ishal olmui düşüncelerine kas yapma peşinde..

Gaziantep maçından önce, şehit polislerimizin acısını paylaşmak adına polislere çiçek veren Riekerink için söylediğine bakar mısınız..Ya Ahmet Çakar denen paranoyak provakatöre ne demeli..

Serdar Ulueren: İçerde, dışarda son 5 maçını kaybeden, teknik direktörü İsmail Kartal’ı neredeyse yaka paça kovan bir G.Antepspor’u son saniyelere kadar ecel terleri döktüğün bir maçta zar zor yeniyorsan sıkıntı var demektir.

Galatasaray'da öyle böyle değil büyük problem var. Kaliteli oyuncular çok ama bir o kadar da egoistler topluluğu G.Saray’da ilk sözüm Riekerink’e… Senden habersiz yardımcın Orhan Atik kovuluyor ve senden “tık” yok. Zaten adam olmadığını biliyordum bu Hollandalı’nın ve Orhan Atik olayı ile bu tescillenmiş oldu. Adam olan, yardımcısı kovulduğunda tepki koyan, gerekirse, ”Ben de bırakıyorum” diyendir benim için. Ben Riekerink’in kötü bir teknik adam olduğunu ilk günden anlamıştım ve şimdi bunun yanına iyi bir insan olmadığını da ekliyorum…”

Bu adamın Yasin için söylediği; “..Ve Yasin’in içten, samimi polislere sarılması, onları az da olsa tebessüm ettirmesinin karşılığını attığı 3 golle gösterdi. Yasin sen gerçekten adam gibi adamsın. Beni bile ağlattın dün gollerden sonraki samimi görüntülerinle.” sözlerinde asla samimi değil. Onun ağlaması, Galatasaray’ın başarısı ve dik duruşundaki rahatsızlığından..

Ahmet Çakar; sözlerine adam gibi başladı; “Göz yaşı akıtmak, şehitlere tören düzenlemek, hamasi nutuklar atmak zamanı değil, bunların tekrarı yordu bizleri, gün akılcı önlemlerle terör belasından kurtulmaktır..” Buraya kadar güzel bir adamlık sergiledi, fakat devamında kendi adamlığını perişan etmenin yanında devletin terör karşısındaki gizli politikalarını deşifre etti, her zamanki korkak, ikili standlı girişi olan; “Ben Alman düşmanı değilim, amacım Merkel’e de hakaret etmek değil, hatta başarılı da buluyor, Alman dostlarım da çoktur, severim Almanları da..” söylemlerinden sonra alıyor sazı eline; “ “ Bu terör arkasında Almanya var ise, o Merkel’in donuna bombayı koyarım ben..Beyler; bu terörün arkasındakilere ve de teröristlere devletin hesap sorması gerekir..Asala belasını MİT nasıl hallettik, susturduk ise, bunlara da bulundukları ülkelerde aynı dersi vermek gerek..” Araya, Rasim Ozan Kütahyalı giriyor, “Evet, MİT Asala militanların tek tek öldürdü ve sustular..”

Salak Asala’nın PKK’ya katılıp bizle savaştığını unutması bir yana, devletin operasyönel gizliliğini deşifre ettiğinin farkında değil.. Birleşmiş Milletler'in başlıca yargı organı olan Hollanda-Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı harekete geçse salak ne yapar acaba?!..

Süper Lig’de Sivasspor’u çalıştırdığı dönem Beşiktaş ve Galatasaray’ı hedef alarak, “5 yeriz, 6 yemeyiz ; 7 yeriz, 8 yemeyiz” diyen teknik direktör Bülent Uygun’un başında Umm Salal, Katar Ligi’ndeki son maçında 8-0 yenildi. Maçtan sonra Bülent Uygun istifa ettiğini açıkladı..Bülent Uygun, Hikmet Karaman benzeri anlık megalomanvari ve yağdanlık karışımı ilginç bir heyecanlı kişilik. Bana pek sempatik gelmeyen FB’li bir kişilik..

G.Saray bombayı patlatıyor! Yıldız isim İstanbul'da... Devre arası transfer çalışmalarını sürdüren sarı kırmızılılar, Barcelona ve Real Madrid'in gözdesini İstanbul'a getirdi. Şili'de düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Mali formasıyla dikkatleri çeken Sidika Maiga'ya dünya devleri de talip olmuştu. İspanyol basını Barcelona ve Real Madrid'in genç oyuncuyu kadroya katmak için girişimlere başladığını haberlerine taşıdı.

Varan 2: Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, aradığı stoperi İtalya'da buldu. Çizme'nin önemli gazetecilerinden Gianluca Di Marzio, sarı-kırmızılıların Atalanta forması giyen Rafael Toloi'yi ara transferde renklerine bağlamak için harekete geçtiğini yazdı. Bu sezon Serie A'da altıncı sıraya yükselerek büyük sürpriz yapan lacivert-siyahlıların başarısında önemli rol oynayan Brezilyalı oyuncu, Cimbom'un teklifine “tamam” dedi.

Türkiye Kupa Grup E 2016/2017 Turgay Şeren sezonu 14.12.2016 14:15 günkü 2. Maç:

24 Erzincanspor: 1 Galatasaray: 1
14 Aralık 2016

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ikinci hafta maçında Galatasaray deplasmanda 24 Erzincanspor ile 1-1 berabere kaldı. Erzincan 13 Şubat Stadı'nda oynanan mücadelede ev sahibi 24 Erzüncanspor'un golünü 57. dakikada penaltıdan Cebrail Serçek atarken konuk ekip Galatasaray'ın golünü 50. dakikada Josue kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 2'ye yükseltti, 24 Erzincanspor da grupta ilk puanını aldı. Galatasar yedeklerle çıktığı maçı, yedek futboluyla 1 puanı yedekledi, ileride gerekir diye..

Galatasaray; saha kötü, Hamit Altıntop kötü(penaltıya bile sebebiyet verdi), hakem kötü ve sonuç kötü; maçı berabere bitirdi. Yenilebilirdi. -7 derece, donmuş engebeli zemin ve müthiş rüzgar. Erzincanlı topçular alışık. Bu nedenle iyi idiler. Nedense Riekerink yine okumayı beceremedi. Saha kötü, Hamit kötü; doğru sahayı değiştiremezsin, ama Hamit Altıntop’u değiştirebilirdin..Kısacası, felaket bir sahada felaket de yaşanabilirdi, yani yenilebilirdi, ucuz atlattı, bedava 1 puan aldı..

Hakem bir alem; maç en az 33 dakika durdurdu, 3 dakika uzatma verdi.. 24 Erzincanspor, bildiğimiz Erzincanspor değil; 3.Lig takımı Reyhanlıspor adı 24 Erzincaspor’a dönüştürüldü. Türkiye’deki futbol halleri. Esli efsane Erzincanspor’a seçenek kurulmuş takım bir takım ve Galatasaray bu takımla ilk kez karşılaşıyor..

Erzincan kenti tarihinde ikinci kez bir maçta ‘Üç Büyükler’den birini ağırlayacak. Kent 12 Ağustos 1989’da Fenerbahçe’yi konuk etmiş, sarı lacivertliler o dönem 2. Lig’de mücadele eden Erzincanspor’u 10-3 mağlup etmişti. Bugünkü Galatasaray karşılaşması ise Erzincan’da ‘Üç Büyükler’in konuk edildiği ilk resmi maç. Fenerbahçe’yi konuk eden Erzincanspor iki sezondur faal değil ve bu sezon herhangi bir lig kategorisinde mücadele etmezse tescili silinecek.

Galatasaray’ın bugünkü rakibi 24 Erzincanspor, 3. Lig’deki bir diğer Erzincan temsilcisi olan Refahiyespor’un isminin değiştirilmesiyle iki sezon önce meydana geldi. Dahası; 1984'te Erzincan'ın Refahiye ilçesinde Refahiyespor adıyla kurulmuştur. Şehrin takımı olan Erzincanspor kapandıktan sonra adını önce Erzincan Refahiyespor daha sonra ise 24 Erzincanspor olarak değiştirmiştir..

2011-2012 sezonu öncesinde Erzincanspor'u 3-2 mağlup ederek o sezon Bölgesel Amatör Lig'de Erzincan şehrini temsil etmeye hak kazanan kulüp, Erzincan Refahiyespor adıyla 1. Grup'ta şampiyon olarak 2012-2013 sezonunda tarihinde ilk kez 3. Lig'de mücadele etme hakkı kazandı. 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında 3. Lig 2.Grup'ta 10. sırada yer aldı. 2014-2015 sezonunda ligde 15. sırada yer alarak kıl payı küme düşmekten kurtuldu. 2015-16 sezonu öncesinde Erzincan Refahiyespor olan adını 24 Erzincanspor olarak değiştirdi.

24 Erzincanspor: 54Bilal Atmaca-15Volkan Özcan-20Cebrail Serçek-58Safa Yıldırım -61Ömer Serbest-6Ahmet Kaan Ergün-9Zeynel Alkan(Dk.82 Yasin)-11Sefer Sever(Dk.87 Can Özgür Galatasaraylı)-21Sefa Küpeli(Galatasaraylı)-67Oğuz Küçük-17 Atilla Aybars Garhan(Dk.90 Enes Yılmaz Galatasaraylı)

İlk 11 Değeri : 1.250.000 EUR
Yedekler: 78Ahmet Burgaz -8Enes Yılmaz -66Can Özgür-53Ali Osman Aydoğan-55Yasin Dülger -57Halil İbrahim Keleş-10Barış Şaffak
Çalıştırıcı: Serdar Sabuncu
Takım Değeri : 2.253.000 €
Galatasaray: 19Cenk Gönen-14Martin Linnes-21Aurelien Chedjou -23Lionel Carole(Dk.46 Yasin ) -26Semih Kaya-39Luis Cavanda-5Hamit Altıntop -30Josue-88Gökay Güney(Dk.46 Sabri )-97Birhan Vatansever -25Berk İsmail Ünsal(Dk.68 Eren Derdiyok )
İlk 11 Değeri : 29.050.000 EUR
Yedekler: 67Eray İşcan-22Hakan Balta-55Sabri Sarıoğlu-7Yasin Öztekin-8Selçuk İnan-34Nigel de Jong-9Eren Derdiyok
Çalıştırıcı: Jan Olde Riekerink Hollanda
Takım Değeri : 111.100.000 €
Stat: Erzincan 13 Şubat
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu-Serkan Çimen -Samet Çiçek

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ikinci hafta maçında Galatasaray deplasmanda 24 Erzincanspor ile 1-1 berabere kaldı. Erzincan 13 Şubat Stadı'nda oynanan mücadelede ev sahibi 24 Erzüncanspor'un golünü 57. dakikada penaltıdan Cebrail Serçek atarken konuk ekip Galatasaray'ın golünü 50. dakikada Josue kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 2'ye yükseltti, 24 Erzincanspor da grupta ilk puanını aldı.

Goller: Dk.57 (penaltı) Cebrail (Anagold 24Erzincanspor), Dk.50 Josue, (Galatasaray)

DİNDEN VE IRKTAN GEÇİNİRKEN FUTBOLDAN DA GEÇİNMEYE BAŞLAYANLARIN ŞEHİTLERİMİZ ÜZERİNDEN SHOW YAPMALARI VE DE RİZE’DEKİ ATATÜRK HEYKELİNİN ÖTELENMESİ

23 Aralık 2016

“Şehit ve gazilerimizin ailelerine destek için; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde düzenlenen "Şehitlere saygı maçı" karşılaşma öncesi İstiklal maçı ve saygı duruşunun ardından şehitler için okunan Kuran-ı Kerim'in ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı.

Ardından Şehitlerimizin çocukları, Yıldızlar Karması oyuncuları, Teknik Direktörler, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve kulüp başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte sahaya çıktı ve hep birlikte İstiklal Marşı tekrar söylendi. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maçın başlama vuruşunu yaptı. Ardından Beyaz forma ile mücadele eden Yabancı Yıldızlar ile kırmızı forma ile oynayan Yerli Yıldızlar maçı başladı.”

Müsabakada elde edilecek tribün gelirleri şehit ve gazi olanların ailelerine bağışlanacakmış. Şehit ve gazi ailelerine bağış, yapılması gerekli çok doğru bir mecburiyet. Sen bu insani ve devleti duşu nasıl show’a dönüştürüsun?! Tribün geliri falan yok, çünkü kimse para verip girmedi stada, kapıları açtılar, taşımalı siyasetle insanları taşıdılar. Gelir olarak sunulan 50 milyon 630 bin Türk Lirası, işadamlarından toplanan paradır.

Kuran-ı Kerim okunuyor. Böylesi kutsal okumaların yeri kutsal mekanımız camiler değil mi veya özel yerler?! Ne diye, statları dinselleştiriyorsun!

Evet; bu nasıl bir mantık; Allah Lillah aşkına? 5 günde 23 şehit acısını ulusça yaşarken, yastayken sen şehitler üzerinden, futbol mabedinde tribünlere tekbir getirterek ideolojik show yapıyorsun..

İzlemediğim maçı haberim olsaydı da izlemezdim, çünkü samimi bir duruş olmadığını haberlerle gözlemledim.

Neydi peki? Ne olacak!? Din, ırk ve de futbol ile harmanlanmış tekbir ile bütünleştirilmiş ideolojik bir gösteri idi.

  • “Şehit ve gazilerimizin ailelerine destek vermek ve şehitlere saygı duymak istiyorsan!”
  • Eğer samimi isen; şehitleri var ise çocuklarının, yoksa ailesinin geleceğini garanti et.
  • Eğer samimi isen; hamutuyla götüren yandaş sermayenin parasıyla ideolojik show yapacağına “Şehitler Fonu” oluştur.
  • Eğer samimi isen; başka şehitlerin gelmemesi için iç ve dış politikalarını gözden geçir ve de değiştir..
  • Eğer samimi isen; evrensel hain terör için zorunlu ulusal dayanışma için parti ideolojisinden soyut etkinlikler düzenle..

Sen gerçekten samimi olsan; ulusal birlikteliğe ve dayanışmaya gereksinim duyduğumuz bugünlerde ‘amaçlı olarak’ ve de kentsel dönüşümü bahane ederek Rize’de Atatürk heykelini gözlerden ırak yere taşıyıp, Atatürk’ün evrensel değerini, felsefesini yok etmenin startını Rize’de verme egzersizi yaptırmazdın..

Sen bu ideolıjik duruşunla benim yurtseverliğimi, vatan sevgimi, din sevgimi, ulus sevgimi ve de şehit ve gazilere olan saygımı, Atatürk ve Anadolu insanıyla yarattığı evrensel felsefesine olan saygımı test edemezsin; ettiğin noktada ben seni sorgularım..

Yıldızlar Karması" Maçında Yer Alan İsimler:

Futbolcular: Ousmane Viera, Bekir Yılmaz (Adanaspor), Landry N'Guemo, Soner Aydoğdu (Akhisar Belediyespor), Abdoulaye Ba, Gökay İravul (Aytemiz Alanyaspor), Samuel Eto'o, Serdar Özkan (Antalyaspor), Rajko Rotman, Musa Muhammed, Volkan Babacan, Yalçın Ayhan, Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir), Adriano Correia, Fabricio Ramirez, Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Beşiktaş), Harun Tekin (Bursaspor), Leonard Kweuke, Mehmet Akyüz (Çaykur Rizespor), Josef De Souza, Mehmet Topal (Fenerbahçe), Wesley Sneijder, Selçuk İnan (Galatasaray), Bruno Mota Miranda, Elyasa Süme (Gaziantepspor), Ahmet Çalık, Selçuk Şahin (Gençlerbirliği), Andre Poko, Mahmut Akan (Kardemir Karabükspor), Herolind Shala, Turgut Doğan Şahin (Kasımpaşa), Umut Bulut (Kayserispor), Jagos Vukovic, Ömer Ali Şahiner (Atiker Konyaspor), Erdal Kılıçarslan, Lukas Szukala (Osmanlıspor), Onur Kıvrak, Mehmet Ekici (Trabzonspor), Burak Yılmaz (Beijing Guoan)

Teknik adamlar: Tolunay Kafkas (Akhisar Belediyespor), Rıza Çalımbay (Antalyaspor), Abdullah Avcı (Medipol Başakşehir), Şenol Güneş (Beşiktaş), Hikmet Karaman (Çaykur Rizespor), Jan Olde Riekerink (Galatasaray), İbrahim Üzülmez (Gaziantepspor), Ümit Özat (Gençlerbirliği), Igor Tudor, Hari Vukas (Kardemir Karabükspor), Kemal Özdeş (Kasımpaşa), Aykut Kocaman (Atiker Konyaspor), Mustafa Reşit Akçay (Osmanlıspor).

ŞEVKET ÇORBACIOĞLU
Teknopolitikalar Platformu
evesbere@mynet.com
GSM: 0506 609 00 32

Yorumlar

Konular-Yazılar

18 Mart Çanakkale zaferi2 19 Mayıs17 19 Mayıs çocuklarının Sakarya zaferi1 19 MAYIS TURNUVALARI SAMSUNSPOR1 1977 katliamı5 2 Temmuz 19931 20. yüzyıl ideolojileri metal yorgunu1 2002 seçim1 2018 seçim vaatleri1 2023 Seçim1 21 Temmuz 20041 21.YY KEMDİ İDEOLOJİSİNİ YARATMALI1 22 Ağustos 20101 23 Ekim 20111 23 Nisan12 27 Mayıs devrimi41 27 Nisan1 27 Nisan e-muhtırası10 27-28-29 Temmuz 2021 yangınları5 28 ŞUBAT1 29 Ekim2 3 BÜYÜKLER 4.SEZON KİM ŞAMPİYON?!1 3 büyükler operasyonu1 3 BÜYÜKLER; 3 KÜÇÜKLERE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR MU?1 3 ÇOCUK1 3 fidan1 3 KEZ KALEMİZE GELEBİLEN B.MUNİH 3 GOL ATTI VE DE BURUK’UN TEK HATASI ULUSLARARASI DENEYİMİ OLAN ANGELİYO’YU DEĞİL DE DENEYİMSİZ KAZIM’I OYNATMASIYDI1 3 SEZONDUR SIRAYA KONAN ŞAMPİYONLUKLAR1 3. Havalimanı3 30 Ağustos7 30 Mart seçimleri1 4 MEVSİMİ BOZANLARA ŞİİR1 4+4+411 40 MİLYAR1 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu1 6 GOL1 6 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNU EVLENDİRENLER1 65 yaş üstü corona1 696 sayılı KHK1 7.7 DEPREM DEĞİL BU KIYAMET TİR CEHENNEMDİR BUNU SEN YARATTIN ÜLKEYİ İNŞAAT SEKTÖRÜ İLE KALKINDIRACAĞIM DİYEREK1 75 ve 100.Yılında kim şampiyon oldu!!??1 8 Mart Dünya kadınlar günü2 A.O.Ç.2 Abant gezisi1 ABD 6.FİOSUNU KIBLE YAPANLAR VE ABD'Yİ SAVUNANLAR ŞİMDİ ABD DÜŞMANI OLDU AMA ABD'NİN ORTASINDA GÖKDELENİ VAR1 ABD politika1 ABD-TÜRKİYE gerilimi1 Abdulhamit torunu1 Abdulkadir Selvi1 Abdullah Gül3 ABDÜLKADİR SELVİ ABDÜLKADİR SELVİ ABDÜLKADİR SELVİ1 Ad verme töreni1 ADANA BABAMIN İLK GURBETİ1 ADANA DEMİRSPOR DARBESİ1 Adana gezisi1 Adana yangını2 ADANA'NIN YOLLARI TAŞTAN1 ADANA'YA GİDEK Mİ1 ADI DUYULUNCA RAKİPLERİ KORKAN OKAN1 ADI ICARDI SÜREKLİ GOL ATARDI GALATASARAY DURUDURULMAZ GİBİ1 Adnan Kahveci2 Adnan Menderes72 Afad1 Afganlar29 Afrikalı Aydın John Kenyatta1 Agora Meyhanesi1 Ağustos böceği hikayesi1 AHA1 Ahfeş'in keçisi1 AHMET ÇALIK1 Ahmet Davutoğlu56 Ahmet Hakan Coşkun3 Ahmet Özal2 Akil insanlar1 Akkuyu nükleer santral13 AKP1 AKP ilkesi1 AKP YANLIŞ ADAY GÖSTERDİ1 akp'LİLER EFSUNLU MU1 Akrabalarım-dostlarım1 alamet-i farika nedir?1 Alanya1 Alev Alatlı1 Ali Ağaoğlu1 Ali Semerkandî1 Allah ile aldatmak2 Allahını seven üzerime toprak atsın1 Almanya1 ALT LİGİN EN ALTINDAKİNE ELENEN ASLAN GALATASARAY1 Altın direnişi1 ALTINBOYNUZ'U BOYNUZLAMIŞLAR1 Altınova gezisi4 ALTIPARMAK1 ama kim?!1 Amentü1 Amiraller2 Anacığım1 Anarşist olmak3 Anarşist olmamak1 Anasına babasına bakmaz ite bakar1 Anayasa1 Anayasa değişikliği1 ANAYASA İNAŞSINDA MÜHENDİS VE MİMAR YANINDA DÜZ İŞÇİ VE KALİFİYE USTA DA GEREKLİ1 Anayasa Tarihi1 Anıtkabir1 Ankara17 Ankara beton cangılı2 Ankara bilim kurgu kenti1 Ankara derelerin ıslahı10 Ankara dolmuş sorunu1 Ankara Manifestosu1 Ankara Papazın Bağı1 Ankara saldırısı2 Ankara su sorunu1 Ankara trafik sorunu1 Ankara-Ulus1 Ankaralılık1 Ankaranın en uzun sokağı1 Anneler33 Anneler günü11 Annem62 Anonim şirket1 Anzak askerlerine atfen1 aptallık vergisi1 araba modern silah1 Arabayı at gibi sürmek1 Araf Suresi’nin 7/1791 Araplar2 Archimets2 ARDA TURAN1 ArdaTuran1 Arhavi65 Arhavi köyleri1 Arhavi projelerim1 ARHAVİ VE DÜNYA1 Arhavi ve Laz gerçeği1 Arhavide sel3 Arhavili lazlar1 Arhavispor1 ARHAVİSPOR ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİ2 Arhaviye aşık eden kişiler1 Arhavli olmak1 Arşiment2 Artvin3 Artvin berta köprüsü1 Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı15 Artvin kurtuluş1 Artvin Tanıtım Günleri3 Artvin-Arhavi sorunları1 Artvin-Cerattepe10 Asal sayı3 ASELSAN9 ASLAN KARTAL'IN KANATLARINI1 ASLI BAYKAL HAKLI MI? ATAÇ BAYKAL1 ASLI BAYKAL SİYASET OYUNLARINA GELMEMELİ1 ASLI BAYKAL'IN CHP'DEN İSTİFASINI NASIL OKUMALI1 Astroloji4 Aşı mitingi1 Atasözleri2 Atatürk42 ATATÜRK ARMASI1 ATATÜRK DEVRİMLERİNİ ANLATIRKEN ATATÜRK'Ü ANMAMAK1 Atatürk evrensel değerleri2 Atatürk Havalimanı7 Atatürk İnkılapları1 Atatürk Orman Çiftliği1 Atatürk ve Cumhuriyet1 Atatürk'ün "Evrensel Kurtuluş Felsefesi"ni yok sayamazsınız!!!2 Atatürk'ün veciz duruşu karşısındaki aciz duruşlar1 Atın sırtından attığı1 Atilla Kart6 Atilla Taş1 Atma Rcep1 Atmosfer kirliliği2 AVCI FIRTIN VAR DEDİ FIRTINAYA YAKALANDI1 Avrupa başarısı1 Avrupa durduramıyor GS yi çünkü TFF ve MHK'leri yok1 AVRUPA KUPALARİNDA EN ÇOK PUAN TOPLAYAN 10 TÜRK TAKIMI ARASINDA 34 PUANLA 6.OLAN ATATÜRK ARMALI VE DE BALKAN ŞAMPİYONU SAMSUNSPOR'UN YAKASINDA NEDEN AY YILDIZ YOK!!!???1 Avrupa parlamentosu10 Avukatlar günü1 Avusturya1 Ayağı kesik güvercin1 Ayasofya25 Ayazmend gezisi1 Aydın Muratoğlu1 Aydınlar dilekçesi2 Ayet-el Kürsi1 Ayetlere tersine mühendislik1 Ayır1 Ayni hakemin Galatasaray'ı da katletmesi1 Ayşe Kulin1 Ayşen Gruda1 Ayvalık1 Aziz Nesin32 Aziz Sancar1 Aziz Yıldırım93 Baba Vanga kehanetleri1 Babaannem2 Babalar günü1 Babam2 Bacasız Endüstri1 Bakara makara1 Balat1 BALKON TARIMI1 Balyoz57 Bana yapılanlar1 Barajlar genel bilgi1 BARCELONA GALATASARAY1 BARCELONA VE GALATASARAY1 Basımevi1 Basın metni1 Baş ağrısı1 Başakşehir1 Başarısızlıklardan öğrenme1 Başçavuş sokak16 Başı yerden kalkmayan insanlar1 Başıbozuk paşası1 BAŞKAN YÜKSEL YILDIRIM1 Başkanlık sistemi71 Başkent amblem1 BAŞKOMUTAN1 BATAN FUTBOLUN MALLARI BURADA GEL SEN DE AL1 Batı Anadolu Fay Hattı1 Batıkent4 Batıkent Botanik Bahçesi2 BATIKENT: "BOTANİK KENT" OLABİLİRDİ1 Batılılar-Afrika1 BAZEN DE YILDIZLARININ OYUNUYLA…1 Bedri Baykam2 Beka sorunu2 Ben ne yaptım?1 BEN SÖYLEYİNCE DARBE SEN SÖYLEYİNCE DEMOKRASİ1 BENCE MESSİ MARADONA DAN DAHA BAŞARILI1 Benim haykırışım14 Beraber yürüdük biz bu yollarda1 Beritan aşireti5 Berkin Elvan9 Beşar Esat21 Beşiktaş10 Beyazıt Öztürk1 Beyin kanaması1 Biat kültürü-Aleaddin Şenel1 Bilgi paylaşımı3 Binali Yıldırım1 Bir çift kadın memesi4 BİR GOMİS YETER Mİ? GALATASARAY SALT GOMİS İLE OLMAZ GALATASARAY DA KATILMALI GOLLERE...1 Bir Lale Orta düştü futbolumuzun ortasına1 BİRİNCİ KANAL İSTANBUL RİSKLERİ1 Biz bu boku niye yedik?1 BJK2 Blog yazma işi1 Bloglara yorumlarım1 BOEY FAYDASIZ DİYENLERE KAPAK OLSUN1 Bor1 Boyun ağrısı1 Bozkurt sel felaketi1 Böl-yönet1 Bölünmüş yol15 Bu görüntü siyasi rantın seçim versiyonu..1 BU MAÇ BUNU GÖSTERDİ!!1 BU ÜLKENİN EZENLERİ VE EZİLENLERİ..1 Bulaşıcı hastalıklar2 Burak Elmas2 Burçak Çubukçu2 Burçlar6 Bursaspor1 Bülent Arınç43 Bülent Ecevit46 Büyü ve sihir1 Büyükada7 Can Dündar22 Cansel Malatyalı1 CEHENNEMLERDE YANASIN..1 Celal Şengör1 Cem Uzan1 CEMAAT1 CENNET ÜLKE'Mİ CEHENNEME ÇEVİRENLER1 Cennetin izdüşümü1 Cerablus4 Cerattepe mücadelesi24 CESARET1 Cesur Yeni Dünya1 Ceviz ağacı3 Che Guevara5 CHP66 CHP mitingler1 CHP neden suskun1 CHP olağan kurultayı1 CHP ÖZELEŞTİRİSİ ÜVEY ELEŞTİRİ VE KARALAMA ASLA DEĞİLDİR1 CHP ÖZELEŞTİRİSİ YIKICI DEĞİL YAPICIDIR1 CHP'yi bitirme süreci1 CHP'yi yazmak1 CIA ajanı1 Confidential3 Corona günleri1 Corona virüs11 Covid delta varyantı1 Covid savları13 Covid-19 Delta1 Covid-19 için öneriler2 COVİD-19 TÜCCARLARI1 COVİD-19 VE FUTBOL1 Covid-19 Virüs6 Cumhur ittifakı8 Cumhuriyet Bayramı1 Cumhuriyet gazetesi2 Cumhuriyetimizin 501 CUMHURİYETİMİZİN YÜZÜNCÜ YILINDA GALATASARAT ŞAMPİYON1 Cumhuriyetin ilanı1 Cyborg3 Çağcıl kent nasıl olmalıdır?1 Çalışan gazeteciler günü1 Çanakkale şehitleri1 Çay1 Çay nasıl demlenir1 Çay neden önemli1 Çaykur Rizespor1 ÇED54 Çevre duyarlılığı1 Çevre temizliği1 Çeyrek akıl Eyüp1 Çığlık1 Çığlıklarım2 Çılgın projeler6 Çocuk Milletvekili1 Çocukları kör karanlıkta okula göndertmek neyin eğitimi?! İçimizdeki 4 mevsimi bozduğumuz noktada kendimizin ve kentimizin de iklimini bozduk!1 çok derin futbol1 Çukur dizisi1 Çukur ormanı1 ÇÜRÜK BİNALAR DEĞİL ÇÜRÜK YAPI YAPANLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ..DEPREM MANİFESTOSU1 çürük binaları değil çürük binaları yapanları güçlendiriyoruz..1 D&R1 Dadybra1 Dani Rodrik3 Darbe3 Darbe hazırlıkları1 Darbe kurgucusu Hande Fırat1 Darbe kurgusu1 Darbe Mısır1 Davranışsal ekonomi1 DED1 Demokrasi3 Demokrasi manifestosu1 Demokratik açılım1 Demokratik devlet1 Deneme yanılma1 Deniz Baykal31 Deniz feneri16 Deniz Gezmiş16 Deniz Som1 Deprem17 DEPREM ALANINA SEÇİM KÜRSÜSÜ1 Deprem manifestosu9 Deprem manifestosu önemi1 Deprem önlemleri1 Deprem programında ne demeli? Çok yaşa padişahım1 DEPREM TARTIŞMALARINDA KANAL İSTANBUL1 DEPREM TOPLANMA ALANI DOLAR TOPLAMA ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ1 Deprem vergileri nerede harcandı?1 DEPREMİ DEPREMLERDE TARTIŞANLAR1 Depremi unutmama ve doğal afet günü1 DEPREMİN DEPİVERMESİNİ RANTA DÖNÜŞTÜRENLER1 Depremleri sadece depremlerde değil sürekli gündemde tut1 DERE TAŞKINLARI1 Ders notlarım1 Dever nedir?11 Dever olgusu2 Devlet bahçeli1 Devlet Bahçeli bile mahir ünal'in densizliğine çıldırdı1 Devlet ihale yasası2 Devlet yönetimi12 Devleti batırma projesi1 DİE1 Dikey yapılaşma6 Diktatör nasıl olunur?1 Dilipak2 DİN VE IRK SENTEZİ..1 Dinler ve dinleyenler1 DİPLOMA ÇADIR 350 BİN KONUT VE MUHARREM İNCE İNTİHARI1 Diyanet34 Dizayn42 Diziler1 DNS amacı nedir?1 DOĞA GÜCÜ YAPAY İNSAN GÜCÜ1 Doğa konseyi1 DOĞA VE DOĞAN1 DOĞA VE DOLAR1 Doğal afet29 Doğal Hayatı Koruma Vakfı1 Doğal yalan-doğalgaz gazı vermek1 Doğanın dengesi1 Doğanın yok oluşu1 DOĞAYA VE DOĞANA SAYGI1 Doğu Anadolu Fay Hattı1 Doğu Karadeniz Gerçeklerin 27 yıl önceki Gez Gör Yaz öyküsü1 Doğu Perinçek2 Dokunan yanar1 Dolar yeşili1 Domuz gribi2 Dostlar buluşmalar1 Doyum döner1 DÖNEKLİK İLE UZLAŞIYI KARIŞTIRMAMAK GEREK1 Dönüş vanası1 DÖNÜŞLERİN DE ASALETİ VARDIR BUNU BOZMAK DÖNEKLİKTİR VE 2002 SONRASI KURUMSALLAŞMIŞTIR1 Dövize endeksli hesap DEH1 Dries Mertens1 Dua1 Duvara konuşmak1 Duygu Asena1 DÜĞÜN2 DÜNYA DEVİ VE DÜNYA MARKASI KARŞI KARŞIYA1 DÜNYA FUTBOLU PETROL BARONLARININ VE OLIGARKLARIN ELİNDE1 Dünyanın merkezi İstanbul1 DÜŞÜNCE DEĞİŞİKLİĞİNDEKİ KESKİN VIRAJ KİMLİKLERİ UÇURUMA SAVURUR1 Düşünenler-peşinden koşanlar1 Düzce10 Düzce su felaketi1 Düzensiz göç1 E-ret1 ECECAN-BURAK2 ECEVİT DEPREM BÖLGESİNE GİTMEMİŞ..CEVİZOĞLU'NUN KIRDIĞI CEVİZ BİNİ AŞTI..DEPREM BÖLGESİNE GİTMEDEN GEÇECEKLERİ GÜZERGAHLARI ASFALTLATANLAR..1 EGOSANTRİK TERİM VE OYUNCULAR1 Eğitim sistemi8 Ekonomik kriz kitabı1 Ekrem İmamoğlu35 Ekrem İmamoğlu yasağını nasıl okumak gerek1 Ekrem İmamoğlu'na önerim2 EKREM İMAMOĞLU'NUN EKMEĞİNE OY SÜRDÜ1 Elazığ depremi1 ELEKTRİĞE %5 ZAM POSTMODERN BİR TEKAFİL-İ MİLLİYE'DİR1 Elektrik kayıp-kaçak oranı3 elektronik genel kurul1 Ellerde ağrı1 Elmadan değirmenlerim1 Emre Belözoğlu39 EN GÜZEL HEDİYE HEDİYE ALMAKTIR..1 ENERJİ ALANLARI2 Enerji yatırımları yeterli enerji üretir projeleri midir?1 ENFLASYON1 Engin Arık1 Entegre havza yönetim planları1 ERBAKAN1 ERBAKAN EV HAPSİNE ÇARPTIRILDI!!1 ERBAKAN VE ERDOĞAN 28 ŞUBAT'IN NERESİNDE İDİ ŞİMDİ NEREDELER!?..28 ŞUBAT DAVALARIYLA SÖZDE ERBAKAN'IN İTİBARI KURTARILACAKTI..1 Erdal İnönü15 Erdem Gül4 ERDOĞAN2 Erdoğan mı Bay Kemal mı1 Ergenekon64 Ergenekon başlangıç noktası1 ERKAN BAŞ KAZAK GİYEMEZ1 Erman Toroğlu73 ERMAN TOROĞLU SAHTEKAR VURGUSU1 Ermeni meselesi4 Ertuğrul Günay16 Ertuğrul Özkök2 Esin kaynağı1 Eşek1 Evlilik töreni1 Evrensel Atatürk ve felsefesi3 Evrensel birleştirici kimlik1 Evrensel değerler42 Evrensel kimlik1 Evrensel kurtuluş felsefesi47 Eymir gölü5 Fadıl Akgündüz2 Faiz caiz mi?1 Fal1 Falcılık1 Farkındalık1 Fas1 Fatih Altaylı1 Fatih Terim4 FATİH TERİM1 Fatih'in tablosunu saraydan kaçırma1 Fatma Betül Sayan Kaya1 Faydasız1 Fecr1 FEM1 Fen liseleri1 Fenerbahçe15 FENERBAHÇE NEREYE KOŞTURULUYORLAR?1 FENERBAHÇE VE LALE ORTA ORTASI1 FENERBAHÇE'NİN HAYALİ YILDIZ AVCILIĞI1 Fenike gezisi1 Ferguson1 Fethi Sekin1 FETÖ eylemleri3 Fetö tehditleri1 Fetullah Gülen64 Fetullah Gülen savaşı1 Fetullah Gülen terör örgütü1 FIFA SIRALASI SONUNCUSU FAROE ADALARI VE ULUSAL TAKIMIMIZ1 Fırsat maliyeti2 Fidel Castro3 FİKRET ÇORBACIOĞLU1 Fikri Sağlar2 FİLENİN SULTANLARINA KAFİR DE! VAKIF TECAVÜZLERİNE SES ÇIKARMA1 First Lady Bettina Wulff1 Fitch3 FİYAT BELİRLEMELERİ1 Foreign Policy dergisi1 Fransa1 FRANSIZ KALMAMAK İÇİN "BİR LİSAN BİR İNSAN"1 Fransızca öğrenme kolaylığı1 Fransızca ve İspanyolca öğrenelim hep beraber..1 Fredrik Midtsjö1 Fuat Avni9 FUAT ÇAPA'NIN ÇABASINA ALKIŞ1 FUTBOL1 FUTBOL BU; BAZAN TAKIM OYUNUYLA KAZANDIRIR1 FUTBOL FUTBOL OLMAKTAN VE ÇİLEDEN ÇIKTI1 Futbol simsarları2 FUTBOL YATAĞINA DOLAN İNSANAT ARTIKLARI FUTBOLU KİRLETİYOR1 FUTBOLDA OLİGARŞİ1 FUTBOLUN YENİ EFENDİLERİ SAMSUNSPOR'UN AMBLEMİNDEN RAHATSIZ1 GALATASAR VE ZANİOLO VE İLKLERİN TAKIMI OLDUĞUNUN KANITI YENİLMEZLİK REKOR1 GALATASARAIN SAHA İÇİNDEKİ OYUNU SAHA DIŞINDAKİ OYUNLA ENGELLENİYOR1 Galatasaray364 GALATASARAY BARCELONA AŞKIN KARTAL'I YENDİ1 GALATASARAY BAŞARILI FUTBOLUYLA VEDA EDEREK UEFA AVRUPA LİGİ'NE HAREKET ETTİ1 GALATASARAY BAŞKAN ADAYI1 GALATASARAY BU SAATTEN SONRA DURDURULAMAZ1 GALATASARAY DURDURULAMIYOR FAKAAAAT....1 GALATASARAY DURMUYOR..SACHA BOEY GOL DA ATMAYA BAŞLADI1 GALATASARAY EFORUNU BAYERN MAÇINDA BIRAKMIŞ HATAY'A GETİREMEDİ1 GALATASARAY GÜMRÜĞE TAKILDI BİRİLERİNİ GEÇEMEDİĞİ İÇİN1 Galatasaray Güneş'i kararttı1 Galatasaray hakeme karşın Trabzonspor'u Icardi ile yendi1 GALATASARAY HATA MAÇINDA HATA YAPMADI FAKAT ALİ KOÇ HATA ÜSTÜNE HATA YAPIYOR1 GALATASARAY İNİŞE GEÇER DİYENLERİ UMUTSUZLUĞA İTTİ..1 GALATASARAY KORKUSU1 GALATASARAY KUPADA DA LİG'DE DE GOMİS İLE VAR!! İYİ DEĞİLKEN DE KAZANIRSAN ŞAMPİYON OLURSUN!1 GALATASARAY LAZİO1 GALATASARAY MARSİLYA'DA TESLİM OLMADI1 GALATASARAY OPERASYONU DEĞİL FUTBOLU SEVER1 GALATASARAY PALABİYİK PALASI İLE DOĞRANDI1 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK ŞARKILARINI SÖYLETMEYE BAŞLADI1 Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligine koşuyor1 Galatasaray ve Lale Orta1 GALATASARAY YENİ YILA LİDER GİRDİ1 GALATASARAY'DA OKAN BURUK1 GALATASARAY'DAN HAYLİ KORKUYORLAR1 GALATASARAY'I DURDURAMIYORLAR1 Galatasaray'ı eleştirmesi sevgisinin isyanı idi..1 GALATASARAY'I İHRAÇ EDİN BU KADAR YORMAYIN KENDİNİZİ1 GALATASARAY'I NE HAKEMLER NE DE DİREKLER DURDURABİLİYOR1 GALATASARAY’IN 2-0'DAN GERİ DÖNÜŞÜ GRUPTAN ÇIKACAĞININ İŞARETİ1 GALATASARAY'IN AVRUPA HAFIZASI BAŞARI GETİRİYOR DA BUNU AVRUPA HAZMEDEMİYOR GİBİ1 Galatasaray'in Okan sesleri1 GALATASARAYIN CORONA VİRÜSÜ İLE UĞRAŞMASI VE FUTBOL VİRÜSÜ1 Gandhi Kemal1 GDO2 Geleneksel tıraş1 GENÇLERBİRLİĞ VE KONYASPOR1 genel kurul1 Geniş aile1 Geniş aile bireylerim2 George Bernard Shaw1 GES1 Getto55 Gez-gör-yaz15 GEZDİM GÖRDÜM YAZDIM5 Gezegenimizi hangisi ele geçirir?1 GEZERİM GÖRÜRÜM YAZARIM1 Gezi eylemcileri6 Gezi parkı halk hareketi62 Gezi şifresi1 Gezilerimiz2 Gırgır dergi2 GOMİS VE DİĞERLERİ1 GOMİS VE GALATASARAY ADANA DEMİRSPOR1 Göçmen politikası1 Gökçeada7 GÖKHAN ZAN VE ÜNAL KARAMAN'IN SİYASETE TRANSFERLERİ1 GÖRSEL KİRLİLİK1 Gösteri namazı1 Graham Fuller1 Greenpeace5 Greenwich2 Gtech2 Guggenheim Etkisi1 Guus Hiddink2 Güldüşümlerim7 Güldüşün çorbası9 Günaydın1 Gündemlerin efendisi30 Güngör Uras3 Gürsel Tekin15 Gürültü kirliliği29 HABİTLARA SAYGI1 Hagi92 Haiti depremi1 HAK EMEN HAKEM ÖRGÜTÜ TFF1 hak emen hakemler1 Hak emenler iş başında..1 Hakan Şükür1 HAKEMLERİ KORUYACAKLAR YA BU SEFER TOPU YAYINCI KURULUŞA ATTILAR1 Haliçte yaşayan simonlar1 Halifelik5 Hamza Yiğit Akman1 Hanefi Avcı4 Harem1 Harf devrimi4 Haris Seferovic1 Hasan Cemal1 Hasan Sıtkı Özkazanç1 Hava kirliliği7 Haydarpaşa Manhattan1 Haydarpaşa tren garı2 Haymana Kaplıcası1 Hayrünnisa Gül1 Hedef 2023 sloganı1 HER BAŞARISIZLIK SONRASININ RUTİN KAOS TEKRARLARI1 HES3 HES izin1 Hes-savar doğa projeleri2 HESLER21 HESLER SALDIRGANLARI BESLER1 Hıncal Uluç33 Hıncal Uluç da ışıklara yol aldı1 Hızlı tren kazası5 Hicr1 Hidrolik enerji4 Higgs bozonu1 HİJYEN ERDOGAN VE PANDEMİ1 Hilafet2 HİLAFET MI DEDİN!? HADE BE ORADAN!!!1 Hint varyantı1 Hitit güneşi5 Hitler Almanyası6 Hollanda4 Hopa fekaleti1 HOŞGÖRÜ EVRENSEL BARIŞIN KATALİZORUDUR1 HOŞGÖRÜ VE İNSAN OLMANIN ERDEMİ1 HURDA ÇELİK HURDA EV1 Hülle nedir?1 Hülya Koçyiğit6 Hürrem1 HÜSEYİN EROĞLU HÜSEYİN KALPAR BAŞARISINI YAKALAR MI?1 Hüseyin İnan11 Hüseyin Sağ1 Icardı1 ICARDI2 ICARDI BU ELBET YIKARDI1 ICARDI MUSLERA BARDAKÇI TORERİA NELSON KEREM YUNUS OLIVERA VE OKAN BURUK VE DE DURSUN ÖZBEK YÖNETİMİ1 ICARDI YIKARDI VE DE YIKTI...GALATASARAY SAHADA DEĞİL DE SAHA DIŞINDA BİTİRMEYE ÇALIŞILACAK GİBİ1 ICARDİ ASİST KRALI DA OLACAK GİBİ çünkü ADAM ATAMAYINCA ATTIRIYOR!!1 Ilımlı İslam projesi1 IMF1 Irkçılık1 Isınmada tasarruf yöntemi1 Işıklara yolculuk1 IŞİD1 İBO ŞOV VE CELAL KILIÇDAROĞLU1 İbrahim Müteferrika1 İbrahim Özden Kaboğlu1 İbrahim Tatlıses2 iç savaşa hazırlık1 İçerik çalmama uyarısı1 İçerik üreticisi1 İdam1 İdeolojiye endekslemek1 İKİNCİ KANAL İSTANBUL1 İKTİDAR A PLANI DIŞINDA B VE C PLANINI DEKLARE EDERKEN MUHALEFETİN A PLANI BİLE TARTIŞILIR..1 İktisat bilimi2 İlber Ortaylı1 İlhan Selçuk'u aramızdan ayrıldı1 İlk alan çalışmam1 İlk deprem manifestosu1 İlk Tarım Kredi Kooperatifi1 İlker Başbuğ26 İltizam-Mültezim1 İMAM2 İmam-ı Azam1 İmamoğlu yasağı Erdoğan ın minareli süngülü yasağı ile örtüştürmek yanlışlığı1 İMPARATÖR DERKEN1 İmrahor vadisi1 İNCE İNCE GİDİNCE1 İnfaz yetkisi1 İnsana dokun-yüreğine dokun-kalbine dokun1 İnternet1 İnternet nedir?1 İRTİCA1 İslam burjuvazisi1 İslam yeşili1 İsmet Berkan1 İsmet İnönü2 İsmet Özsoylu1 İspanya gezisi2 İspanyol gribi3 İsrail3 İstanbul gezisi3 İstanbul Havalimanı2 İSTANBUL HÜZNÜ AZALTILIYOR1 İstanbul silüeti61 İSTANBUL-ÇATALCA RESİMLERİ1 İSTANBUL'DA DOĞAYA VE DOĞANA SAYGI1 İstifa kurumu1 İstihdam yalanı1 İstiklal Marşı1 İSTİNAT DUVARLI ANROŞMAN1 İstismar1 İsviçre1 İş hukuku1 İşsizlik16 İtalya4 İttifak dışı partiler1 İzmir-Karaburun gezisi1 Jeo Biden2 JES1 JET EGZOZLU ARAÇLAR1 Juan Mata1 Kabahatler kanunu1 Kabahatli kentli2 Kaçak elektrik3 Kaddafi nasıl öldü?1 Kader değiştirmek1 Kadir Mısıroğlu1 KAFATASI1 Kafkas usulü çay1 Kahrolsun deprem alanına giren muhalefet mı diyelim..1 Kalıcı önlemler18 KALLEŞ ÖLÜM1 Kamilet Vadisi12 Kanal İstanbul18 Kanal İstanbul-Musilaj2 Kanunî Sultan Süleyman1 Kaostan beslenenler1 Kapisre deresi7 Kapkara1 KAR BEYAZI ŞİİR1 KARA BEYAZI HAYATLAR İÇİN ŞİİR1 KARA PARA1 Karadeniz yollar1 Karagümrük maçında MHK Galatasaray ın ağzına bir parmak bal çalmış olmasın1 KARAMSALLIK TESLİMİYETTİR1 KARAMSARLIK KÖTÜYE ALAN AÇMAKTIR..1 karar organı1 karar yeter sayıları1 Karargâh rahatsız1 Karbondioksit-oksijen eşitliği1 Karl Marx5 Karşı duruş33 Karz-ı hasen1 Kaset komplosu3 KASTAMONUSPOR GALATASARAY MAÇINDA 25 DAKİKA DİRENÇ GÖSTEREBİLDİ1 KATAR FUTBOLA NE KATAR1 Katolik nikahı1 Kaya gazı1 KAYSERİ MAÇINDA GALATASARAY'İN 1 PENALTISI 1 DE GOLÜ VERİLMEDİ 3 PUAN RAKİBİNE VERİLDİ1 Kazım Koyuncu2 Kazımcan Karataş1 Kazuistik anayasa1 Kebabçı1 Kehanetlerim1 Kemal Kılıçdaroğlu28 KEMAL KILIÇDAROĞLU NUN SİYASİ ANATOMİSİ1 Kemalpaşa1 Kenevir1 KENT TARIMI1 KENT-KOOP3 Kentini dinle1 Kentsel dönüşüm37 KEREM2 KEREM AKTÜRKOĞLU1 KEREM KINIK VE 12 ŞİRKETİ VE DE DFB'NİN KURULMASI1 KHGM1 KILIÇDAROĞLU GÜNDEMSİZ DİYENLER1 Kılıçdaroğlu Manifestosu4 KINA2 Kırık sandalye2 Kırılma noktası19 Kıtlık bilimi1 KIYAMETİN YAŞANDIĞI DEPREM BÖLGESİNDE MESCİT Mİ ÖNEMLİ ÇOCUK BEZİ VE MAMASI MI?1 Kızılay1 Kızılderililerin atasözü2 Kilo problemi1 KİM FETÖCÜ ÖCÜ???!!!1 Kişisel görüşlerin dinleştirilmesi1 Kitaba yazacaklarım2 Kitabım1 Kitaplar1 Kitapyurdu1 Klasik tıraş1 Kloz1 Koalisyon1 Komplo teorisi17 Konfüçyüs2 KONYASPOR1 korkmuyorum6 Korku imparatorluğu21 Korona1 KÖHES4 KÖPRÜ1 Kötek2 Kötü uygulama1 Kötülük1 Köy enstitüleri10 KÖYÜM SİDERE DERESİNDEKİ BU TAŞ DÜŞSÜN KAFANIZA KAFASIZLAR..1 Kriz raporu2 Kriz-pandemi93 kronik subdural hematom2 KSH1 Kuğulu park3 Kur'an şifreleri1 Kurgu6 Kurtlar vadisi karakterleri1 Kurtuluş destanı26 KUŞAKLARLA KUŞAK GEÇMEK1 Kuşkularım2 KUTLARIM1 KUTSAL RİTÜEL EVLİLİK1 Kuzey Anadolu Fay Hattı1 Kuzey Marmara otoyolu9 Küba13 KÜÇÜCÜK ZORBAY KÜÇÜK1 Küresel efendiler5 Küresel ısınma11 Küresel sömürü denklemi: “AB+ABD=ARBD”16 Küreselleşme aldatmacası4 Kürtler65 Kütahya-Simav depremi1 Laik devlet6 Laiklik1 Larry Diamond1 Laz dilbilgisi1 LAZ LOBİSİ NEDEN YOK!?1 Lazca1 Lazlar13 Le Figaro1 Leo Dubois1 Levent Üzümcü1 LİDER ÇIKAR İNŞALLAH1 LİGDE TRABZON'A 5 ATAN ALANYA ELENDİ1 Lizbon1 Lokomativ Moskova1 LÖSANTE1 Lösemili Çocuklar Vakfı1 LÖSEV1 Lucas Torreira1 LÜTFÜ SAVAŞ VE HATAY LÜTFÜ SAVAŞ VE HATAY1 M.Akif Ersoy1 Macaristan1 Maça bombalı saldırı1 MADEN İŞÇİSİ MAHPUS1 MADENCİ SERBEST1 MADENLER1 Madımak10 Madımak-Auschwitz-Reistag1 Mahir Çayan1 Makarnacılar10 Malazgirt savaşı7 Manavgat8 MANCHESTER UNİTED GALATASARAY’I HAŞAT EDER DİYEN E.TOROĞLU’NU DA DEVİRDİ!!!1 Manisa-Soma2 Mansur Yavaş21 Maraba kültürü ve ağa17 Marcao olayı1 Marduk8 marka spor ayakkabı1 Market zincirler1 Marsilya1 MATA HATAYSPOR'U MAT ETTİ1 matbaanın geç gelmesi2 Matematik nedir?1 Mathias Ross1 Matthıas Ross1 Maval okumak12 Maya takvimi kıyamet1 Mayasızlar1 Mayınlı alanlar8 MECZUP1 Medyan nedir?1 Mehmet Barlas4 Mehmet Özhaseki1 Melih Gökçek30 Meral Akşener11 MERAL AKŞENER TARİH YAZMADI TARİHTEN SİLDİ KENDİSİNİ İYİ GELEN AKŞENER GERİ DÖNDÜ1 Merkez Bankası1 Merkezkaç kuvveti8 Mersin Gazi çiftliği1 Mersin gezisi1 Mersin-Alata1 MERT İNSAN MERTENS'İN HARİKA GOLÜ1 MERTENS MEST ETTİ MERTENS ALANYA'YI BİTİRDİ1 Mesleki sorumluluk sigortası5 MESSİ MEST ETTİ ARJANTİNLİLERİ1 Mesut Yılmaz15 Metal yorgunluğu3 METE YARAR KİME YARAR!!??1 Metin Oktay3 MHK1 Mılot Rashıca1 Milenyum kupası1 MİLENYUM KUPASI VE GALATASARAY1 Millet ittifakı6 MİLLET İTTİFAKI NEDİR NE DEĞİLDİR..1 Milletimizle alay etmeyin!1 Milletvekili dokunulmazlığı13 MİLLETVEKİLLİĞİ Mİ MİLLETİN VEKİLLİĞİ Mİ!?1 Milli Piyango şaibe3 Milliyetblog yazılarım2 MİT54 Mod nedir?1 Modern kölelik2 Modern tıraş aletleri1 Moğollar4 Monaco35 Montrö sözleşmesi2 Motorlu kuryeler1 MPİ Genel Müdürü İhya Balak3 Muammer Kaddafi5 Muaviye-Küfeli-Hz. Ali1 Mucur1 Muhalif duruş2 MUHARREM İNCE7 MUHARREM İNCE KALIN OYNUYOR OY OY DİYE İNLEYENE KATKI VERMEK ADINA1 Muhsin Yazıcıoğlu1 Muhteşem Yüzyıl dizisi10 Murat Bardakçı7 Murat Karayalçın34 Muru3xi1 Musilaj1 MUSLER SAKATLANDI1 MUSLERA1 Mustafa Balbay31 Mustafa cengiz1 Muvazzaf5 Mümtaz İdil1 Müslüm Gürses1 Nabi Avcı1 Naci Görür2 Nagehan Alçı2 Nasıl Galatasaraylı oldum?1 National Geographic3 Nazım Hikmet26 Nazlı Ilıcak17 Ne düşünüyorsun?1 Ne istediniz de vermedik1 Ne oldu?1 Necdet Hoşcan1 NEDEN SÜPER KUPA SAMSUN'DA DEĞİL DE ARABİSTAN ÇÖLLERİNDE1 Negatif bilgi1 Negatif uzmanlık1 New York Times10 NİCE NİTEL BAYRAMLARA1 NİCELERİ AKADEMİLİ1 Nicolae Ceaușescu1 NİKAH1 NİYE BİR ALANYASPOR OLMASIN!!??1 NOBEL BENİM HAKKIM HAKKI!!1 Nuh tufanı10 Nur Suresi 30-31. ayetler3 Nuray Mert12 Nurettin Veren2 Nurettin Yıldız3 Nuri Asan1 Nush ile uslanmayanı etmeli tekrir-tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir1 Nükleer1 Nükleer enerji1 Nükleer santral46 Nükleer tehlike1 OFLU HOCALAR OKUMASIN OFSPOR'U1 Ofspor1 OFSPOR NEREDE İSE GALATASARAY'I ELİYORDU1 OGG1 OKAN BURUK İLE GALATASARAY ARTIK KORKUTUYOR1 OKAN BURUK1 Okan Buruk 5 kez üst üste maç kazanarak Galatasaray'ı 17.kez Şampiyonlar Ligi'nde1 OKAN BURUK ANTALYASPOR'A BURUKLUK YAŞATTI..FUTBOLUMUZU OLİGARKLAR VE 7 BÖLGELİ LİG ÖNERİSİ1 OKAN BURUK REKORLARA DOYMUYOR1 OKAN BURUK VE ÖĞRENCİLERİ İLLE DE ICARDI SÜPER LİG'İ YIKARDI VE DE YIKTI DA!! FB'Yİ GS'İN DEPLASMANDA 3-0 YENMESİ AYRİ BİR HARİKA1 Okan Buruk'u istemeyenlere kötü haber1 Okan Emre'yi 7 bitirdi1 Okan içerde sinmiş Danimarkalıları üzdü1 Oktay Ekinci4 Okumak1 Ola1 Oligark15 One Munite6 OnPunto1 Opsiyon1 Orantısız yağdanlıklar1 ORDAN BURDAN PARDON MARDON..1 Orduspor1 Orhan Gencebay1 ORHAN PAMUK MU YOKSA ATATÜRK MU AĞIR GELİR1 Osama1 Osmanlı11 Osmanlı yönetimi6 Oturarak çalışmak1 Oturuş ergonomi1 Oy depoları1 OYUN VE KOYUN1 OZAN KABAK1 Öğrenilmiş çaresizlik1 Öğretmen27 Ölüm4 ÖLÜM GERÇEKTEN ADIN KALLEŞ1 Ömer Çelakıl2 Ömer Dinçer2 Önerim var15 ÖSO1 Öteki dünya önlemleri1 ÖYLE BİR KALECİ Kİ ICARDİ'YE BİLE GOL ATTIRMADI1 Özel istihdam büroları1 Özelleştirme40 Özer Akdemir1 Özgün çalışma11 Özgür düşünce53 ÖZGÜR ÖZEL SİYASET OYUNLARINI BİLENLERİN SİYASİ TİMSAHLARIN OLDUĞU HAVUZA İTİLENDİR1 Özhan Canaydın1 PageRank1 Papazın bağı nereden geliyor?1 PARTİLİ CUMHURBAŞKANI SÖZÜ DOĞRU DEĞİL1 Patalojik sorun1 PDY5 Pearl Harbor3 Pedofili1 PEHLİVANLARA ÖDÜL FİLENİN SOLTANLARINA LGBT1 PELE1 Pelikan1 Pelin Çift1 Pers1 Petek ısınma sorunu1 PETROL VE FUTBOL1 Peygamberler1 Pherma-sharp1 Pınar Selek1 Pierre Loti1 Pierre Webo1 Pisa Kulesi1 Pisagor4 Piyangolar1 Plansız yapılaşma1 Polo Dayı1 POLONEZKÖY1 Portekiz gezi1 Portekiz gezisi8 Porto1 Poşet meselesi4 PROF. ATAÇ BAYKAL1 Prof.Dr. Bülent Arı2 Prof.Dr. Ioanna Kuçuradi1 PROJE1 Pukiya1 Rant14 Rantsal dönüşüm5 Raşa1 Recep Yazıcıoğlu1 Referandum9 Reglaj ayarı1 Reina saldırısı1 Rejim1 Rektör Melih Bulu1 Reptilian1 RES16 Reşat Nuri Güntekin1 Reyting kaygısı2 Rıdvan Dilmen14 Rıza Sarraf6 Ribery1 Richard Feynmann1 RİZE ARTVİN HAVAALANI ARTVİN İÇİN HAVA RİZE İÇİN ALAN1 Rize felaketi3 Rizespor katledildi1 ROK2 Romantik bir hafta sonu1 Rothschild1 Rus bakışı1 Rus büyükelçisi vuruldu2 Rus uçağı düşürülmesi1 Rüyam1 SABRIN SABRINI TAŞIRAN SABIR SABIR OLMAKTAN ÇIKAR TESLİMİYETE DÖNÜŞÜR1 SACHA BOEY1 Safranbolu gezisi1 Sağlıksız kent politikaları1 SAHA İÇİNDE KAZANAN GALATASARAY SAHA DIŞINDAKİ OYUNLARA ASLA KULAK VERMEMELİ1 Sahte fatura1 Salgın hastalıklar1 Salgınlar2 Sami Karaören3 Samsun 19 Mayıs Lisesi29 SAMSUN ŞAMPİYONLUĞU HAK EDEN BİR KENT1 Samsun'un tarihi 19 mayıs 19191 Samsunspor157 SAMSUNSPOR AMBLEMİ1 SAMSUNSPOR BAŞKANI TAKIM YERİNE FUTBOLCU ALMALI!!!1 SAMSUNSPOR İYİ GİDİYOR HÜSEYİN EROĞLU İLE1 Samsunspor morard1 SAMSUNSPOR SEMT İ KUTSAL EYÜP TAKIMI EYÜPSPOR U PERİŞAN ETTİ. SAMSUNSPOR UN ÇALIŞTIRICIS HÜSEYİN EROĞLU1 SAMSUNSPOR SİVAS'TA İYİ BAŞLADI1 Samsunspor'u birileri aşağı çekiyor1 SAMSUNSPOR'UN 14 MAÇI1 Samsunspor'un armasına saldırmak1 SANIK SANDALYESİNE OTURTULMASI GEREKEN 20 YIL İKTİDARDA OLAN MUKTEDİRDİR1 Sansür16 Sapadere kanyonu1 SAPANCA CENNETTİN İZDÜŞÜMÜ1 Sapıklıkla suçlamak1 Saray darbesi1 SARAYDAN TABLO KAÇIRMAK1 Sarı inek2 sarı saçından güç alan Icardi attı üç puan geldi1 Sarp1 Sayısal Oyunlar4 Seçim hile1 SEÇİM HİLELERİNİN ANATOMİSİ1 Seçimlerde hile24 SEÇİN YAZMACA BUNLAR1 Seçmen profili1 SEÇSİS1 SED1 Sedat Peker11 SEFEROVİÇ1 Selahattin Demirtaş1 Selin Sayek Böke3 SEO-SERP1 SERGEN YALÇIN1 Sergio Oliveira1 Serhıy Perkhun1 SERİ FARKLI YENİLGİLER1 Seslendiklerim1 Sevgililer günü2 sevr anlaşması1 Seyduna21531 Seyit onbaşı1 Sezen Aksu8 Sırt ağrısı1 side1 SİDERAYEPE3 Sidere29 SİDERE DERE ISLAHI İÇİN ANROŞMAN ÖNERİSİ1 SİDERE NİN ALTINI ÜSTÜNE GETİRMEK Mİ İSTENİYOR? SİDERE'DE ALTIN1 Sidere vadisi8 SİDERENİN DOĞASINA VE DOĞANINA DOKUNMA!1 SİHA2 Sincan1 Siyanür4 Siyaset meydanı2 Siyaset yapmayın2 Siyaseten katl2 Siyasetin helalleşmesi1 SİYASİ DEPREMDEN YIKIM BEKLEYENLER YIKILDI1 SİYASİ KARAKTER YOK İSE..1 Siyasi rant aracı23 siyasi rant otomobilleri1 Siyasi suikast13 Siyasi üstünlük1 Sneijder185 Sol argüman2 SOL SOL İLLEDE TEK ÇATI SOL1 Solcu musun sağcı mı yoksa yağcı mı?! Sol yanlarımızı acıtanlar!!1 SOLDA CHP TEK ÇATI OLMALI1 SOLMAK VE EVRENSEL OLMAK İSTİYORSAN SOL!!!1 Solun tasfiyesi1 Soma katliamı3 Son viraj3 Son yazım-11 Son yazım-21 Son Yazım-31 Soner Yalçın5 Sorumsuz Hayvansever2 Soruyorum163 Sosyal hukuk devleti4 Sosyal patlama risk haritası5 Soytarı31 Spor eleştiri1 Srebrenica katliamı1 Stephen Hawking4 Stratejik önem8 Stres ve alkol3 Su akar Türkler bakar1 Su akar yatağını bulur1 Su debi ayarı1 SU SAVAŞLARI5 Suçlamalara karşı gerçekler1 Sultan Ahmet4 SUPER KUPA DURUŞU SÜPER SOPA İSTİYOR..FENERBAHÇE DEĞİL DE ALİ KOÇ NE YAPMAK İSTİYOR1 Suriye18 Süleymanşah Türbesi2 Sümela manastırı1 SÜPER LİG'E KOŞAN SAMSUNSPORU TUTANA AŞKOLSUN1 Süper loto4 Sürdürülebilirlik3 Sütyen Tarihi1 Şafak Sezer2 Şangay beşlisi1 Şans Oyunları1 Şans Topu3 ŞENOL GÜNEŞ2 ŞEREFSİZ SENSİN1 Şeriat1 Şevket1 ŞEYH BEDRETTİN DESTANINI YAZAN NAZIM HİKMET1 Şeyh Said isyanı1 Şeyhler16 Şiir2 ŞİİR VE ERDOGAN1 Şike101 Şike kronolojisi1 Şili depremi18 Şirince3 şirket yönetimi1 ŞUTBOL2 ŞUTLUYORUM-Futbol706 ŞÜKRİYE TUTKUN TUTUŞU1 Tahir Kıran1 TAKLACAI MERT YANDAŞ'IA ÖVGÜ ICARDI'YA SÖVGÜ HADE BE ORDAN1 Taksim meydan savaşı2 Taliban6 Taliban erkeklerinin bazıları neden yüzünü saklıyor? Makyaj1 Taliban yöneticisi1 TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE DİYEN DENİZLER IŞIKLARA GÖNDERİLİNCE TAM BAĞIMLI TÜRKİYE OLDUK1 Tanju Özcan1 TARAFLILIK CIVIK YAĞDANLIĞA DÖNÜŞTÜ1 Tarık Akan6 Tarifeli uçuş nedir?1 Tarih tekerrürden ibarettir1 Taşeron sistem1 Taşeronluk sözleşmeleri1 Taşımalı eğitim1 Taşımalı siyaset1 Taşkınlar54 TAŞKINLARI FIRSAT BİLEN RANTÇILARIN TAŞKINLIKLARI1 Tekâlif-i milliye nedir?1 TEKBİR DEĞİL YARDIM GETİR1 Tekel1 Tekel işçileri17 Televole kültürü31 Televole yangını1 Tema vakfı5 Tembellik yok üretmek var1 Temel Fransızca4 Temel İspanyolca6 Terim2 TERİM İLE GALATASARAY RESMİ1 Terör9 tevâfuk1 Tevfik Fikret1 TFF4 tff ve mhk1 TFF VE MHK ALİ PALABİYİK'A ASLAN'I DOĞRATTI MI DİYELİM??!!1 TFF VE MHK OLMAYINCA FUTBOL GÜZEL1 TFF-İBB- FUTBOLDAN GEÇİNENLER1 THY1 Tıraş keyfi1 Ticaret-Siyaset-savaş1 Timsah1 Timsah gözyaşları2 TL sembol1 TMMOB72 TOGG1 TOKİ2 TOKİ MOKİ...YOL1 TOPÇU VE VEFAKAR SEYİRCİYİ KUTLARIM..1 Toprak ağası1 Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Yasası1 Torba yasa7 Toryum10 Trabzon Ayasofya1 Trabzonspor10 TRT4 TRT TARİHİ DİZİLERDEN FIRLAMA TUHAF SAÇLI YENİ OSMANLI TİMİ1 TRT VE YANDAŞ KANALLAR SÖZDE İKTİDARIN İCRAATLARINI ANLATAN DİZİLERDE YARIŞIYOR1 TRT=trt1 TSK1 Tuncay Özkan7 Tuncel Kurtiz1 Turgut Özal2 Turist Ömer1 Tutsak lümpen gençler1 Tuzun kokması15 TÜİK2 TÜM ULUSUN YENİ YILINI KUTLARIM1 Tünaydın1 Türban12 Türbanlı polis1 Türbanlı zabıta1 Türk nasıl olunur?1 Türk-kürt faşizmi1 Türkan Saylan3 Türkçe dışındaki dillerde içerik üretmek1 Türkçe Fransızca İspanyolca sözlük1 TÜRKEVİ1 Türkiye başarısızlığı1 Tütün1 Tüzük Kurultayı Manifestom1 Uçurtma aşkı1 Uğur Mumcu23 Ulusal gereklilikler1 ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞININ KAHRAMANLARINI İDEOLOJİLERİNE ENDEKSLEYENLER1 ULUSAL TAKIM1 Ulusal varlık fonu1 Uluslararası iktidar alanı1 UNESCO29 UNESCO dünya mirası listesi1 UnutMADIMAKlımda1 UYARIMDIR5 Uzatmalı Covid1 UZLAŞI DA BARIŞ VARDIR DÖNEKLİKTE İNKAR VE İHANET..1 Uzun covid nedir?1 Üç fidan4 ÜKEM FUTBOLU KAFASINDA PATLAYAN SOPA1 Ülkenin ticarethane gibi yönetilmesi1 Ümit kocasakal1 Ümit Öztürk1 Üniter devlet1 Ürdünlü Ebu Musab Zerkavi1 ÜRKENLER1 Üzerih Garih1 Vedat Dalokay1 Vefat1 Venedik tacirliği1 Viyana1 VPN nedir?1 Washington Post1 Wikileaks2 YA SEV YA TERK ET ANLAYIŞI1 Yaban1 Yabancı durmak1 Yakup Kadri Karaosmanoğlu1 Yalçın Bayer18 Yalnız Kurt1 Yangın1 Yangından önce abant1 YANLIŞLAR İNSANI YALNIZ BIRAKIR1 Yap-işlet modeli1 YAPI DENETİMİ1 YAPI SINIFI1 Yapısal reform1 Yarbay Thomas Edward Lawrence1 Yarı başkanlık1 Yasaklanmış öğrenme fırsatları1 Yaşadıklarım1 YAŞAMDAN KOPRIANLAR YARALILAR DEĞİL YAŞAMDAN KOPARAN HURDA EVLERİN SAYILMASI VE YENİ TALAN YALAN SÜRECİ1 Yaşar Büyükanıt5 Yaşar Nuri Öztürk3 Yaşınılabilir kentler1 Yaşlılık sendromu1 Yatay yapılaşma2 Yatırım fonları1 YAZAN MÜHENDİS YAZIYOR1 YAZAN MÜHENDİS'İN BİRİKEN YAZILARI1 YAZSAN NE OLUYOR Kİ YİNE" BENİM OĞLUM OKUR DÖNER DÖNER OKUR"1 YEBİ YIL YENİ İDEOLOJİ1 Yemeksepeti1 Yeni dünya düzeni12 YENİ MORİNHO MONTELLO MU?1 Yeni proje-Fatih Terim1 YENİ YIL1 YENİ YIL YİNELİKLER DEĞİL YENİLİKLER GETİRSİN1 Yeni yollarda kazalar neden olur?1 Yere Batan Sarnıcı-Milyon taşı1 Yerel yönetimde aday1 YERİN ALTI MADEN EMEKÇİSİNİN YERİN ÜSTÜ MADENCİNİN1 yerli otomobil1 Yeşil sermaye1 Yetenek kazanmak1 Yeter be!1 Yeter söz milletindir1 YGS şifre1 YHT1 Yiğit Bulut1 yok böyle Icardi ve Kerem1 Youtube tüccarları1 Yörükler1 Yumuşak karın1 YUNUS1 YUNUS AKGÜN1 YUNUS AKGÜN VE TERİM1 Yusuf Aslan10 Yusuf Demir1 YÜKSEL ÇORBACIOĞLU CHP ADAY ADAYI1 YÜKSEL YILDIRIM2 Yürüyen virüsler1 Zeki Alasya6 Zeki olmayan ahlaksız1 Zigana Yaylaları1 Zirveye giden yol1 Ziya Gökalp1 Zorba1 Zorbay1 zorunlu organlar1 Zülfü Livaneli6
Daha fazla göster

1829 Adet Yazı Arşivi

Daha fazla göster

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *